Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 136,83 zł
- do chleba maszyny do chleba łopatka do mieszan3496
- darmowa dostawa
- 60,00 zł
- WYPIEKACZ DO CHLEBA SEVERIN BM 3983
- 73,41 zł z dostawą
SEVERIN BM3969 MASZYNA WYPIEKACZ DO CHLEBA (5763327081)
Sprzedający joankarp
poleca 100,00%
|
30
Opis
wielozadaniowy duży markowy automat do pieczenia chleba, używany zaledwie kilka razy, stan idealny
Severin BM 3986 1600g
dwa elementy mieszające 10 programów
wielozadaniowy markowy automat do pieczenia chleba z dużą formą oraz dwoma elementami mieszającymi, umożliwia mieszanie, wyrabianie ciasta, pieczenie oraz przeprowadzanie całych procesów wyrobu pieczywa od mieszania po wypiek.
opis produktu
• najwiękwszy solidny automat do pieczenia chleba niemieckiej firmy Severin
• wysoka jakość wykonania oferowana przez doświadczoną firmę
• solidna termoizolująca obudowa
• możliwość programownia wypieku z 13-godzinnym wyprzedzeniem
• 10 programów do pieczenia chleba normalnego, pełnoziarnistego, do przygotowania ciasta na bułki, ciastka, pizzę
• przeznaczony do wypieku chleba o wadze 750-1600g
• automatyczne ugniatanie, rośnięcie i pieczenie chleba
• dwa elementy ugniatająco mieszające
• wyjmowana, pokryta powłoką nieprzywierającą, forma z uchwytami
• zdejmowana pokrywa górna z okienkiem podglądu
• elektronicznie sterowany
• łatwy w obsłudze panel sterujący
• czytelny wyświetlacz
• przycisk wyboru programu
• osobny przycisk do ustawienia 3 stopni przybrązowienia
• elektronicznie wyświetlane funkcje oraz procesy pieczenia
• automatyczna funkcja podgrzewania po zakończeniu procesu pieczenia
• sygnał dźwiękowy informujący o możliwości dosypywania dodatkowych składników
•• możliwość stosowania mąki bezglutenowej i specjalnych mieszanek mąki przeznaczonych dla alergików
• forma do pieczenia z wygodnymi uchwytami ułatwiającymi wyciąganie
• solidne mechaniczne 2 mieszadła do ugniatania ciasta
• wymiary szer. 42cm, gł. 26cm, wys. 29cm
• duża moc 800W
• zasilanie 230V/50Hz
wyjątkowy
największy automat do wyrabiania i pieczenia ciasta niemieckiej firmy Severin. Solidna budowa, dwa elementy ugniatająco mieszające, estetyczny wygląd, łatwe elektroniczne sterowanie a także duża forma do pieczenia wyróżnia to urządzenie czyniąc je bardzo atrakcyjnym. Za pomocą czytelnego panela sterującego możemy wybrać odpowiedni program, ustalić odpowiadający nam poziom przypieczenia oraz, w razie potrzeby, ustawić opóżnione pieczenie.
elektroniczne sterowanie
urządzeniem pozwala na opóźnione uruchomienie rządanego programu, np: jeżeli chcemy aby program rozpoczął się o godzinie 20:00 a chleb miałby być gotowy na godzinę 7:30 dnia następnego, odpowiednio ustawiamy nastawę zegara. Wszystkie ważne informacje, a więc aktualny czas programu, numer i ustawienia regulatora przypieczenia aktualnie uruchomionego programu cały czas są pokazywane na panelu sterowania.
Skrócony opis programów pieczenia
1 – standardowy, podstawowy
program przeznaczony do wypiekania chleba z dużą ilością mąki pszennej
2 – szybki
do szybkiego wypiekania, białego pieczywa z mąki pszennej
3 – chleb pszenny/francuski
program do typowego jasnego pieczywa na chleb biały/francuski
4 – program krótki
służy do szybkiego przygotowania pulchnego chleba, dlatego trzeba używać ilości takich jak przy pieczeniu małych chlebów.
5 – pełnoziarnisty
faza wzrostu ciasta i pieczenia jest w porównaniu do programu podstawowego dłuższa, ponieważ ciasto do chleba z dużą zawartością mąki żytniej i pełnoziarnistej nie wyrasta tak mocno jak ciasto z mąki pszennej.
6 – pieczywo, herbatniki, ciastka
służy do przygotowania pieczywa przy użyciu proszku do pieczenia zamiast drożdży
7 – ciasto
w tym programie nie występuje faza pieczenia. Po zakończeniu tego programu, przygotowane ciasto (np. na pizzę) można wyjąć i upiec w standardowym piekarniku. Tak więc oferowane urządzenie pomaga także w typowych zajęciach w kuchni.
8 – pieczenie
program typowy do wypiekania ciasta (np.przygotowanego uprzednio w programie ciasto). W ten sposób etap wyrastania można dostosować do rodzaju ciasta! Program można rozpocząć bezpośrednio po zakończeniu pracy programu do pieczenia chleba, w przypadku jeśli chleb nie osiągnął żądanego zbrązowienia.
9 – dżem, marmolada
program służy do przygotowania dżemu, marmolady. Umożliwia przygotowanie około 900g marmolady.
10 – kanapka
do wypiekania pieczywa kanapkowego o lekkiej strukturze i cienkiej skórce
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.