SERWATKA W PROSZKU BIO 400 g - AMYLON
SKŁADNIKI
Słodka
serwatka w proszku* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Serwatka ma
swoje zastosowanie jako napoje, wyroby piekarskie, cukiernicze, lody,
kosmetyki
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Napój z serwatki:
1. 3 płaskie łyzki stołowe (ok. 25 g) rozpuścić w 250 ml letniej lub
zimnej wody. Do przygotowania napoju użyć miksera lub shakera. Dla uzyskania
pełniejszego smaku napoju, wodę można zastąpić mlekiem lub dodać owoce.
2
Wprowadzać stopniowo do codziennej diety, przez pierwsze 2-3 dni wskazane
jest stosowania połowy zalecanej dawki (tj. 1,5 łyżki stołowej na 125 ml).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna:1562 kJ /372
kcal
Tłuszcz:1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,6
g
Węglowodany:75 g
w tym cukry:75 g
Białko:12
g
Sól:0,47 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze nie
przekraczającej 25C, zawsze w dokładnie zamkniętym opakowaniu.