Ser Wędzony charakteryzuje się delikatnym, łagodnym smakiem, o niepowtarzalnym aromacie wędzenia. Doskonale nadaje się na kanapki oraz do sałatek. Skórka jest barwy od złocistej do ciemnobrązowej, natomiast w przekroju barwa – jednolita, żółta z nielicznymi oczkami o zróżnicowanej wielkości. Nie zawiera innych tłuszczów niż mleczny. Zawiera go nie mniej niż 45% w suchej masie. Ser wędzony naturalnym drewnem bukowo-olchowym.
Branża: 40
EAN: 5907616901590
Ilość w opakowaniu zbiorczym: 1
Półka: 17
Regał: 193
Parametry produktu: :
Rodzaj mleka: Krowie
Typ sera: Holenderski
Gatunek sera: Holenderski
Forma: Plastry, Paczkowany
Składniki: MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator - chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii mlekowych, barwnik- karoteny
Zawartość tłuszczu: Pełnotłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 45%)
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Zawartość netto: 135 g
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
Temperatura przechowywania min - max: 1 - 8 °C
Waga jednostkowa brutto: 0,15 kg
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu: Nazwa firmy: Lumiko Trade Sp. z o.o. Sp. k. Ulica i numer: Orląt Lwowskich 57 Kod pocztowy i miasto: 41-208 Sosnowiec PL
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 168 op. zb. (DU)
Termin minimalnej trwałości (od daty produkcji): 45 dni (dzień)
Alergeny: :
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Przechowywanie: :
Inne uwagi dotyczące przechowywania: po otwarciu przechowywać w lodówce
Sposób przechowywania: przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza: :
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 340 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1413 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 26 g
Zawartość soli: 1,5 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
Cukry: <0,5
Zawartość węglowodanów: <0,5
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 26 g
Witaminy i składniki mineralne: :
Wapń: 996 mg/100g