KORBACZE WĘDZONE 200 g
Korbacze wędzone naturalnie – dymem z miękkiego drewna smrekowego.
Serowe nitki ze 100% naturalnego mleka od krów hodowanych na zielonym Podhalu – pożywne i pyszne. Wytwarzane niezmiennie od kilkuset lat według tradycyjnej, regionalnej receptury. Doskonała, szybka przekąska w pracy, na każde spotkanie lub imprezę. Super przekąska dla dzieci w każdym wieku. Dzieci kochają korbacze.
Naturalne wędzenie nadaje im dodatkowego, unikalnego smaku. Korbacze wędzone są nieco twardsze, bardziej słone i aromatyczne. Idealne jako przekąska do piwa.
Starannie wyselekcjonowane produkty, z których przygotowywany jest korbacz , a także tradycyjny sposób przygotowania, przekładają się na wyjątkowy smak. Mleko pozyskiwane jest od krów wypasanych na czystych górskich terenach, dzięki czemu ma intensywny smak, piękny i głęboki kolor oraz niepowtarzalny zapach. Prócz niego korbacz składa się z soli i podpuszczki, bez aromatów i konserwantów. W smaku korbacz jest nieco mniej słony od oscypka, ma też bardziej miękką konsystencję, za to jest lekko ciągnący. To jeden z tych symboli kuchni góralskiej, które zawsze warto mieć pod ręką, czy to na okoliczność przyjęcia, czy przygotowania szybkiej przekąski dla domowników.
Przystawka z korbaczy wędzonych wprawi w zachwyt nawet najbardziej wymagających smakoszy. Możesz podać korbacz samodzielnie, w formie pojedynczych nitek albo fantazyjnie zawiniętych batów. Pamiętaj jednak, że korbacz ser stanowi również doskonały dodatek do rozmaitych dań, zwłaszcza na zimno - na przykład sałatek, w którym podbije słoność. Co więcej, korbacz jest produktem idealnym na spotkania z przyjaciółmi, zwłaszcza gdy podasz go do takiego trunku jak regionalne piwo. W końcu korbacz ser to również świetny pomysł na nietypowy prezent dla fana tradycyjnych, związanych z terenami górskimi smaków.
Gramatura : 200 g
Składniki : Mleko krowie pełne surowe, podpuszczka, sól. Ser tłusty naturalnie wędzony.
Przechowywać w temp. 2-8 stopni C Data ważności 1-2 miesięcy w zależności od partii produkcji.
Wyprodukowano w Polsce na Podhalu.
Nasze serki są wytwarzane ręcznie w pasterskiej bacówce na górskich halach.