Cuori di Carciofo Spinoso Sardo - Serca karczochów sardyńskich "Spinoso" z apelacją ChNP w oleju słonecznikowym.
Składniki: karczochy sardyńskie "Spinoso" z apelacją pochodzenia ChNP 64%, olej słonecznikowy, ocet winny, sól, korektor kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
Masa netto: 280g.
Delikatne, najsmaczniejsze części karczochów sardyńskich, czyli serca, to pyszna przekąska, świetny dodatek do sałatek, pizzy, sosów do makaronu.
Karczochy pochodzą z upraw producenta, firmy Sa Marigosa, które znajdują się na wyjątkowym półwyspie Sinis na Sardynii, który posiada szczególny mikroklimat.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Produkt wegański.
Producent: Sa Marigosa, Sardynia, Włochy
Karczochy w naszym sklepie
Na polach wokół Sa Marigosa uprawia się kilka odmian karczochów. Sezon ich zbiorów to około koniec listopada aż do kwietnia. Karczochy to warzywa sezonowe, są delikatne i szybko tracą swą świeżość. Na szczęście od lat Sa Marigosa wytwarza ze swoich warzyw także pysze przetwory. W naszym sklepie znajdą Państw różnego rodzaju karczochy w oliwie z oliwek lub oleju słonecznikowym. Jedną z propozycji są karczochy sardyńskiej odmiany "Spinoso" (Kolczaste), które posiadają swoje konsorcjum oraz apelację Chronionej Nazwy Pochodzenia. Karczochy to warzywa niezwykle cenne dla zdrowia, wspomagają funkcjonowanie układu trawiennego, stymulują procesy metaboliczne, są niskokaloryczne, bogate w błonnik więc poleca się je także w diecie odchudzającej. Serca sardyńskich karczochów w oleju słonecznikowym z odrobiną octu mogą stanowić pyszną przekąskę, świetnie sprawdzą się na pizzy, z makaronami, do sałatek, czy po prostu na kanapce.