Ser Rosyjski półtwardy, podpuszczkowy, dojrzewający o lekko ostrym, śmietankowym smaku. Produkowany z mleka krowiego o jednolitej konsystencji z wieloma dziurami średniej wielkości doskonale smakuje z kanapkami, zapiekankami i sałatkami.
Składniki: mleko pasteryzowane, kultury bakterii kwasu mlekowego, sól kuchenna, barwnik karoteny, enzym pochodzenia mikrobiologicznego.
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1440 kJ/347 kcal, tłuszcz - 27,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 19,0 g, węglowodany - 0 g, w tym cukry - 0 g, białko - 23,4 g, sól – 1,7 g.
Producent: AB „Rokiškio sūris”. Adresas: Pramonės g. 3, LT-42150, Rokiškis, Litwa.
Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu.
Data stanowi numer partii.
Waga od około 2,7 kg do 3,2 kg
Przechowywać w temperaturze od 0°C do 6°C.