Polski Ser pleśniowy Lazur Błękitny 450g
Ser Lazur Błękitny ma głęboko przerośnięty pleśnią kruchy i kremowy miąższ o lekko słonawym smaku. Pozostawia tradycyjną, charakterystyczną dla tego typu serów aromatyczną, ostrą i zdecydowaną nutę o delikatnym, długo utrzymującym się posmaku grzybowym. Wyraźnie podkreśla smak potraw warzywnych oraz mięsnych. Idealnie łączy się z słodkimi winami.
Skład:Pasteryzowane mleko krowie,sól, stabilizator chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti.
Wartość odżywcza w 100g : 31g tłuszcz / w tym kwasy nasycone 22g /węglowodany 1.8g/ białko 20g /sól 2,5g
wartość energetyczna w 100g :1518kJ/366kcal
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna: 1518kJ / 366
Tłuszcz: 31g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22g
Węglowodany: 1,8g
-w tym cukry: 0g
Białko: 20g
Sól: 2,5g
Profesjonalna Obsługa
Nasze produkty są zapakowane próżniowo ze świeżo krojonego sera, następnie starannie je umieszczamy w opakowaniu styropianowym. Tak zapakowany świeży produkt może dotrzeć do naszych klientów.