Ser piórko marki Sery z Goliszewa. Jest to ser z najniższą na rynku zawartością tłuszczu. Ma jednolitą konsystencję i delikatny smak. Zawartość tłuszczu została obniżona do 3%, co czyni go najchudszym serem dojrzewającym na rynku, idealnym dla osób odchudzających się lub kontrolujących ilość spożywanego tłuszczu w diecie z przyczyn zdrowotnych. W naturalny sposób Piórko zawiera też znacznie mniej cholesterolu niż większość żółtych serów. Natomiast zawartość białka podwyższona jest do 35%, dzięki czemu jest to ser polecany osobom uprawiającym sport i chcącym zwiększyć masę mięśniową. Zawartość wapnia zwiększono do 1300 mg w 100g, co ma korzystny wpływ na strukturę kości.
W tej ofercie kupujesz profesjonalnie pokrojony ser piórko z bloku o wadze około 2,7 kg. Porcja sprzedażowa sera to 200 gramów x 5. Ser kroimy w dniu wysyłki na plastry i pakujemy próżniowo.
Przedmiotem sprzedaży w tej ofercie jest 5 tacek, każda po 200 gramów - produkt zapakowany próżniowo. Każda tacka osobno. Ser PIÓRKO jest serem, który ma tendencję do sklejania się, co utrudnia rozdzielanie plasterków. Wynika to ze składu sera i bliskiej zeru zawartości tłuszczu. Po prostu ten ser taki jest i nie ma sposobu, by plastry się nie sklejały.
Ser Piórko jest serem o normalnym, naturalnym składzie w którym nie ma konserwantów. W składzie jest mleko, podpuszczka, chlorek wapnia i beta karoten - czyli barwnik występujący na przykład w marchwi czy pomidorach.
W dniu wysyłki ser jest krojony na plastry i pakowany próżniowo.
Składniki: mleko pasteryzowane, białka mleka, sól, chlorek wapnia, kultury bakterii mlekowych, podpuszczki, barwnik annato
masa netto: 200g
Kraj pochodzenia: Polska
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych
Data ważności: