SER MOOSBACHER, AUSTRIACKI.
▶️Po części szwajcarski w stylu Emmental, a po części "śmierdzący" z umytą skórką.
▶️W stylu austriackim klasyk Moosbacher jest jedynym serem, który ma umytą skórkę i duże oczka , dzięki podwójnemu procesowi dojrzewania.
▶️Nazwany na cześć jednego ze styryjskich rolników, którzy dostarczają mleko do sera.
▶️Kręgi sera owinięte są w płótno wykonane specjalnie w tym celu.
▶️Smak został opisany jako skrzyżowanie holenderskich serów Gouda i alpejskich, takich jak Appenzeller czy Gruyere.
▶️Półtwardy i gładki, ma słodki i owocowy smak z kremowym, rozpływającym się w ustach odczuciem,odrobiną pikantności i ostrości oraz nutami prażonych orzechów laskowych.
▶️Jest to doskonały ser stołowy, ale również doskonale się topi.
▶️Przy zakupie kilku sztuk, ser ukroimy w jednym kawałku np. kupisz 2 szt po 300g , otrzymasz kawałek 600g itp.
▶️Jeśli życzysz sobie ser pokrojony, proszę o informację w komentarzu, wtedy otrzymasz np 2 szt po 300 g.
---
❇️Do serów dojrzewających, dodajemy holenderski papier przeznaczony do przechowywania serów.
❇️Po otwarciu z opakowania próżniowego, rekomendujemy przechowywanie naszych serów właśnie w tym papierze.
☀️W okresie letnim, kiedy temperatury na zewnątrz są wysokie -Nie wysyłamy serów jeśli nie ma możliwości dostawy na następny dzień, zwłaszcza na weekendy, przed wolnym dniem/świętem oraz z dostawą w soboty.
---
Sery przygotowujemy na bieżąco , jedynie weekendowe zamówienia zaczynamy kroić i pakować próżniowo w piątek i sobotę.
⚠️JEŚLI SER ROZWAKUJE SIĘ W TRANSPORCIE LUB PODCZAS PRZECHOWYWANIA KONIECZNIE PROSZĘ PRZEŁOŻYĆ SER W ZAŁĄCZONY PAPIER.
--
⚠️Proszę nie przechowywać serów w pudełkach do tego nie przeznaczonych, czy też foliach - może to powodować szybsze zepsucie sera.
Składniki:
❇️mleko krowie pasteryzowane
❇️sól
❇️podpuszczka zwierzęca
❇️kultury bakterii kwasu mlekowego
❇️Zawiera mleko, laktozę. Nie zawiera GMO.
Wartość odżywcza w 100g:
❇️wartość energetyczna 1492KJ/359kcal
❇️tłuszcze 27g
- w tym nasycone 17g
❇️sól 1.8g
❇️sód 0.72g
❇️białko 29g
❇️Zawartość tłuszczu w suchej masie 45%
Wyprodukowano w Austrii
Jak przygotujemy Państwa ser?
Odkroimy go z głowy sera🧀 , zważymy i zapakujemy próżniowo. Następnie spakujemy do pudełka i zgodnie z wybraną metodą dostawy - wyślemy.
W okresie letnim kiedy temperatury są wysokie do kartonu dołożymy ❄️zamrożone wkłady żelowe które zabezpieczą ten cenny ładunek przed zbyt wysoka temperaturą.
Z Państwa strony pozostanie tylko odebrać od kuriera lub z paczkomatu tą serową przesyłkę i cieszyć się jej wyjątkowym smakiem.
Jesteśmy stacjonarnym sklepem specjalistycznym z serami.
Zapraszamy do odwiedzenia nas w Rzeszowie, w Galerii Rzeszów (poziom -1).
W ofercie posiadamy w ciągłej sprzedaży około 100 rodzajów serów, akcesoria, dodatki w postaci dipów, konfitur oraz sosów.
Do tego bardzo duży wybór belgijskich piw które idealnie komponują się z naszymi serami.
▶️Waga podana w aukcji może się różnić o około 5% poniżej oraz powyżej deklarowanej. Zwykle staramy się aby było powyżej. Wynika to z tego że każdy ser kroimy ręcznie z całej głowy lub kawałka sera, przed wysyłką.
▶️Przed degustacja serów, polecamy wyjąć je z lodówki około godzinę wcześniej (idealnie 2).
Sery wówczas odwdzięczą się pełnią aromatu i smaku.
Sery degustowane od razu po wyjęciu z lodówki zwykle smakują jednakowo.
--
▶️Przed zakupem proszę zwrócić uwagę na warunki zwrotów oraz dostaw.
DOSTAWY KURIERSKIE, DPD, UPS , ONE BOX, INPOST I INNE - WYSYŁAMY OD PONIEDZIAŁKU DO CZWARTKU
W przypadku serów, czyli produktów szybko psujących się, nie ma możliwości zwrotów.
---
SERdecznie zapraszamy na pozostałe nasze aukcje