Przedstawiamy Państwu norweski brązowy ser Gudbrandsdalen- Brunost - kostka 250g
Wytwarza się go z serwatki, poprzez proces gotowania, podgrzewania do momentu karmelizacji, ale ta receptura jest pilnie strzeżona przez Norwegów.
Uzyskuje on karmelowy prawie czekoladowy kolor masy a w smaku jest słodko -słony.
Wytwarzany jest z mleka koziego, krowiego, serwatki i śmietanki.
Podaje się go z dżemem na kanapki lub jako dodatek do deserów, właściwie ilość jego zastosowań ogranicza tylko nasza wyobraźnia.
Przedmiotem aukcji jest oryginalnie zapakowany kawałek sera Gudbrandsdalen o wadze 250g.
Smacznego:)
Składniki:
serwatka (mleko),
pasteryzowane mleko kozie,
śmietana (mleko) pasteryzowane mleko krowie.
Zawiera mleko, laktozę.
Nie zawiera GMO.
Wartość energetyczna w 100g:
1801KJ/432kcal,
tłuszcze 28g
-w tym nasycone 19g,
węglowodany 35g
-w tym cukry 30g,
sól 0.7g,
sód 0.28g,
białko 25g,
wapń 0.7g
Zawartość tłuszczu w suchej masie 34.5%.
Jak przygotujemy Państwa ser?
Starannie zapakujemy i zgodnie z wybraną metodą dostawy - wyślemy.
W okresie letnim kiedy temperatury są wysokie do kartonu dołożymy zamrożone wkłady żelowe które zabezpieczą ten cenny ładunek przed zbyt wysoka temperaturą.
Z Państwa strony pozostanie tylko niezwłocznie odebrać od kuriera lub z paczkomatu tą serową przesyłkę i cieszyć się jej wyjątkowym smakiem.
Jesteśmy stacjonarnym sklepem specjalistycznym z serami.
Zapraszamy do odwiedzenia nas w Rzeszowie, w Galerii Rzeszów (poziom -1).
W ofercie posiadamy w ciągłej sprzedaży około 100 rodzajów serów, akcesoria, dodatki w postaci dipów, konfitur oraz sosów.
Do tego bardzo duży wybór belgijskich piw które idealnie komponują się z naszymi serami.