SER SKYLGER BELEGEN
Na aukcji proponujemy Państwu kawałek sera o wadze około 300g +/-5%(oczywiście zawsze staramy się żeby było na +).
Ser Skylger produkowany jest z mleka łąkowego, pochodzącego z wyspy West Terschelling na której znajdują się rezerwaty dla ptaków.
Mleko łąkowe pochodzi z gospodarstw, w których krowy mogą swobodnie włóczyć się po łąkach przez co najmniej 120 dni w roku, od wiosny do jesieni i przez co najmniej 6 godzin dziennie.
Ser Skylger Belegen jest kremowy, i delikatnie słony.
Jest to dojrzały ser gouda w smaku delikatniejszy w przeciwieństwie do jego starszego "brata" Skylgera Pikant i oczywiście mocniejszy niż Skylger Mild
Na aukcji proponujemy kawałek sera o wadze około 300g,
Przy zakupie kilku sztuk, ser ukroimy w jednym kawałku np. kupisz 2 szt po 300g , otrzymasz kawałek 600g itp.
Jeśli życzysz sobie ser pokrojony, proszę o informację w komentarzu, wtedy otrzymasz np 2 szt po 300 g.
--
Do holenderskich serów dojrzewających, dodajemy holenderski papier przeznaczony do przechowywania serów.
Po otwarciu z opakowania próżniowego, rekomendujemy przechowywanie naszych serów właśnie w tym papierze.
Proszę nie przechowywać serów w pudełkach do tego nie przeznaczonych, czy też foliach - może to powodować szybsze zepsucie sera.
--
Przed zakupem proszę zwrócić uwagę na warunki zwrotów oraz dostaw.
W przypadku serów, czyli produktów szybko psujących się, nie ma możliwości zwrotów.
Proszę o sprawdzanie warunków dostaw, sery wysyłamy od PONIEDZIAŁKU DO CZWARTKU.
W okresie letnim, kiedy temperatury na zewnątrz są wysokie - Nie wysyłamy serów jeśli nie ma możliwości dostawy na następny dzień, zwłaszcza na weekendy, przed wolnym dniem/świętem oraz z dostawą w soboty.
--
Waga podana w aukcji może się różnić o około 5% poniżej oraz powyżej deklarowanej. Zwykle staramy się aby było powyżej. Wynika to z tego że każdy ser kroimy ręcznie z całej głowy lub kawałka sera, przed wysyłką.
Sery przygotowujemy na bieżąco , jedynie weekendowe zamówienia zaczynamy kroić i pakować próżniowo w piątek i sobotę.
SERdecznie zapraszamy do spróbowania.
Składniki:
pasteryzowane mleko krowie
podpuszczka mikrobiologiczna
sól
kultury bakterii
Wartość energetyczna na 100g:
402kcal/1668kJ
tłuszcze 33,98g
- w tym nasycone 23,11g
wapń 759mg
białko 23,41g
Jak przygotujemy Państwa ser?
Odkroimy go z głowy sera , zważymy i zapakujemy próżniowo. Następnie spakujemy do pudełka i zgodnie z wybraną metodą dostawy - wyślemy.
W okresie letnim kiedy temperatury są wysokie do kartonu dołożymy zamrożone wkłady żelowe które zabezpieczą ten cenny ładunek przed zbyt wysoka temperaturą.
Z Państwa strony pozostanie tylko odebrać od kuriera lub z paczkomatu tą serową przesyłkę i cieszyć się jej wyjątkowym smakiem.
Jesteśmy stacjonarnym sklepem specjalistycznym z serami.
Zapraszamy do odwiedzenia nas w Rzeszowie, w Galerii Rzeszów (poziom -1).
W ofercie posiadamy w ciągłej sprzedaży około 100 rodzajów serów, akcesoria, dodatki w postaci dipów, konfitur oraz sosów.
Do tego bardzo duży wybór belgijskich piw które idealnie komponują się z naszymi serami.