SER GORGONZOLA CASA LEONARDI DOLCE DOP. 200G WŁOSKA
Ser objęty chronioną nazwą pochodzenia (DOP)• Wygląd : skórka pomarszczona o mniej lub bardziej intensywnym różowym kolorze, niejadalna; pasta ma barwę słomkowo-białą z typowymi niebiesko-zielonkawymi żyłkami (marmurkowatymi).
• W dotyku : konsystencja pasty jest miękka i kremowa.
• Zapach : przyjemny i apetyczny.
• Smak : słodki, niezbyt wyraźny.
➡️Miękka , delikatna , kremowa , taka jest GORGONZOLA Dolce.
➡️Pochodząca z Lombardii przedstawicielka włoskich serów idealnie smakuje na świeżo upieczonym chlebie, dodaje się ją do risotto jak i do polenty, do sosów jak i do zup.
➡️Gorgonzola naturalnie jest bez laktozy, jak większość dojrzewających serów.
--
➡️Na aukcji proponujemy kawałek o wadze około 200g +/- 5%.
Przy zakupie kilku sztuk, ser ukroimy w jednym kawałku np. kupisz 2 szt po 200g , otrzymasz kawałek 400g itp.
Jeśli życzysz sobie ser pokrojony, proszę o informację w komentarzu, wtedy otrzymasz np 2 szt po 200 g.
Do serów dojrzewających, dodajemy holenderski papier przeznaczony do przechowywania serów.
Po otrzymaniu przesyłki z serami , rozpakuj ser pleśniowy z opakowania foliowego i przełóż do załączonego papieru lub zawiń w folie aluminiową.
Sery pleśniowe nie są pakowane próżniowo, są zamykane hermetycznie na czas wysyłki.
Proszę nie przechowywać serów w pudełkach do tego nie przeznaczonych, czy też foliach - może to powodować szybsze zepsucie sera.
Przed zakupem proszę zwrócić uwagę na warunki zwrotów oraz dostaw.
W przypadku serów, czyli produktów szybko psujących się, nie ma możliwości zwrotów.
Proszę o sprawdzanie warunków dostaw, sery wysyłamy od PONIEDZIAŁKU DO CZWARTKU.
W okresie letnim, kiedy temperatury na zewnątrz są wysokie - Nie wysyłamy serów jeśli nie ma możliwości dostawy na następny dzień, zwłaszcza na weekendy, przed wolnym dniem/świętem oraz z dostawą w soboty.
Waga podana w aukcji może się różnić o około 5% poniżej oraz powyżej deklarowanej. Zwykle staramy się aby było powyżej. Wynika to z tego że każdy ser kroimy ręcznie z całej głowy lub kawałka sera, przed wysyłką.
Sery przygotowujemy na bieżąco , jedynie weekendowe zamówienia zaczynamy kroić i pakować próżniowo w piątek i sobotę.
Sery pleśniowe/miękkie , pakowane są hermetycznie ale nie próżniowo, aby wytwarzana próżnia nie zniszczyła ich struktury- proces odsysania powietrza jest przerywany.
Składniki:
Pełne mleko krowie (98,26%)
🔶Wybrane fermenty mlekowe (1,5%)
🔶Wybrane pleśnie z rodzaju Penicillium (0,01%)
🔶Suszona sól morska (0,21%)
🔶Podpuszczka pochodzenia zwierzęcego (0,02%)
Wartości odżywcze w 100g
🔷ENERGIA 325 kcal
🔷TŁUSZCZ 27 g
NASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE 19,4 g
🔷ŻELAZO 0,12 g
🔷BIAŁKA 19 g
🔷WAPŃ 432 mg
🔷FOSFOR 374 mg
🔷BŁONNIK < 0,5 g
🔷WITAMINY A, B1, B2, B6, B12, E, PP
🔷SÓL 2,043 g
Wyprodukowano we Włoszech,
Jak przygotujemy Państwa ser?
Odkroimy go z głowy sera , zważymy i zapakujemy. Następnie spakujemy do pudełka i zgodnie z wybraną metodą dostawy - wyślemy.
W okresie letnim kiedy temperatury są wysokie do kartonu dołożymy zamrożone wkłady żelowe które zabezpieczą ten cenny ładunek przed zbyt wysoka temperaturą.
Z Państwa strony pozostanie tylko odebrać od kuriera lub z paczkomatu tą serową przesyłkę i cieszyć się jej wyjątkowym smakiem.
Jesteśmy stacjonarnym sklepem specjalistycznym z serami.
Zapraszamy do odwiedzenia nas w Rzeszowie, w Galerii Rzeszów (poziom -1).
W ofercie posiadamy w ciągłej sprzedaży około 100 rodzajów serów, akcesoria, dodatki w postaci dipów, konfitur oraz sosów.
Do tego bardzo duży wybór belgijskich piw które idealnie komponują się z naszymi serami.