SER DŁUGODOJRZEWAJĄCY ZAWISZA CZARNY Z POPIOŁEM DRZEWNYM OD PRODUCENTA 250G
Powstający ze świeżego mleka od krów karmionych w naturalny sposób, Ser Sandomierski Zawisza Czarny ma charakterystyczny farmerski smak z maślaną nutą. Przygotowywany jest według naszej własnej, tradycyjnej receptury, dzięki czemu jego smak jest niepowtarzalny. Po wstępnym przygotowaniu mleka dodawana jest to niego naturalna podpuszczka, która powoduje jego krzepnięcie. Kiedy powstanie skrzep jest on odsączany z serwatki, a następnie prasowany w krążki. W tej postaci trafia na kilkanaście godzin do solanki, która jest jedynym jego konserwantem, nie stosujemy bowiem żadnych sztucznych środków konserwujących. Po solankowej kąpieli krążki Sera Zawisza Czarnego przenoszone są do dojrzewalni, gdzie leżakuje przez około 12 tygodni. Po tym czasie jest gotowy do spożycia. Jest dostępny w krążkach lub kawałkach (na naszych innych aukcjach). Ser Sandomierski Zawisza Czarny jest serem twardym, doskonale nadającym się do wykorzystania na deskę serów. Będzie także idealnym dodatkiem do wina. Można go wykorzystywać również do przygotowania dań zapiekanych, oczaruje Twoich gości niepowtarzalnym wyglądem i smakiem
Dojrzewanie: powyżej12 tygodni.
Typ: Półtwardy.
Smak: Oryginalny, niepowtarzalny
Dodatki: Popiół drzewny, lukrecja
Konserwanty: Brak.
Waga: 240g-260g
UWAGA!
Z uwagi na specyfikę produktu serów nie wysyłamy w piątki i do paczkomatów.
Zapraszamy do naszego sklepu internetowego: www.sery-sandomierskie.pl zakładka sklep