Manufaktura KORUS: nie przechwalamy się – tylko informujemy...
Płacisz za smakołyk!
Niniejsza aukcja dotyczy 1 gomółki hermetycznie zapakowanego białego sera podpuszczkowego – krowiego bundzu podwędzonego, o wadze 180g.
UWAGA: po licytacji możesz ewentualnie wskazać formę udekorowaną neutralną smakowo posypką ziołową lub papryką słodką.
Ważność: pół roku od chwili zakupu. Trzymać w miejscu chłodnym i ocienionym (w temperaturze 4-10 stopni), po napoczęciu w lodówce (w celu uniknięcia wysuszenia zawinąć w papier); resztę zawartości należy skonsumować w ciągu tygodnia. Produktu nie mrozić!
Biały ser-bundz [bunc] GAURKA o smaku lekko pikantnym, podwędzany – pyszny i zdrowy dodatek do wielu potraw!
Charakterystyka
Ser GAURKA (nazwa od hacjendy) nadaje się wyśmienicie jako przekąska przed daniem głównym, jak również na kanapki. Może być także wykorzystany do sałatek lub jako danie samoistne, w formie tzw. deski serów o smaku dymnym, charakterystycznym po uwędzeniu.
Właściwości prozdrowotne
Zawiera cynk, fosfor, magnez, potas, witaminy A, B2, B6, B9, B12, C, D i E. Bogaty w wapń, przeciwdziała osteoporozie, zwiększa gęstość kości, a także jest świetnym budulcem mięśni (zalecany dla dzieci w fazie wzrostu).
Działa przeciwmiażdżycowo (dostarcza organizmowi wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, które oczyszczają go z toksyn).
Uwaga dla kupujących: najlepiej składać zamówienia pod koniec tygodnia, ponieważ towar zawsze przekazujemy świeży, a jego wysyłka w poniedziałek lub wtorek skraca czas transportu o dni wolne w weekend, co przy produktach spożywczych ma znaczenie.
Manufaktura Korus jest przedsięwzięciem rodzinnym mającym na celu promowanie produktów lokalnych zrodzonych z wykorzystania darów natury. Są to specjały tworzone domowo, na bazie starych receptur, w niewielkich ilościach, zawsze świeże, po degustacji zapadające w pamięć (...podniebienia konsumenta).