Blue Stilton to wielokrotnie nagradzany - brytyjski Supreme Champion Cheese na rozdaniu nagród Global Cheese.
Wytwarzany jest w sercu Vale of Belvoir przez mistrzów serowarów, którzy zaczęli wytwarzać ser ponad 100 lat temu.
Każdy pojedynczy Stilton jest indywidualnie klasyfikowany i ręcznie wybierany przez mistrzów sera, aby zapewnić najwyższą jakość.
Stilton dojrzewa minimum osiem tygodni, jest kruchy i kremowy o odważnym i wyrazistym smaku.
Idealny Stilton ma charakterystyczne niebieskie żyłki promieniujące ze środka i charakterystyczny pikantny smak.
Mleko dla Stiltona pochodzi wyłącznie od lokalnych rolników.
Long Clawson jest jedną z zaledwie sześciu mleczarni na świecie, która jest w stanie wyprodukować Stilton ze względu na jego status PDO.
Pobierz informacje o wartościach odżywczych i pielęgnacji Blue Stilton
Składniki:
mleko krowie pasteryzowane
sól
podpuszczka mikrobiologiczna
kultury bakterii kwasu mlekowego
kultury niebieskiej pleśni Penicillum Roqueforti
Zawiera proteinę mleczną, laktozę
Nie zawiera GMO
Wartość energetyczna w 100g:
1700KJ/410kcal,
tłuszcze 35g
- w tym nasycone 23g,
sól 1.97g
sód 0.788g
wapń 0.326
białko 23.7g
błonnik 0.5g
węglowodany 0.1g
- w tym cukry 0.1g
Zawartość tłuszczu w suchej masie 50%.
Wyprodukowano w Wielkiej Brytanii.
Jak przygotujemy Państwa ser?
Odkroimy go z głowy sera , zważymy i zapakujemy próżniowo. Następnie spakujemy do pudełka i zgodnie z wybraną metodą dostawy - wyślemy.
W okresie letnim kiedy temperatury są wysokie do kartonu dołożymy zamrożone wkłady żelowe które zabezpieczą ten cenny ładunek przed zbyt wysoka temperaturą.
Z Państwa strony pozostanie tylko odebrać od kuriera lub z paczkomatu tą serową przesyłkę i cieszyć się jej wyjątkowym smakiem.
Jesteśmy stacjonarnym sklepem specjalistycznym z serami.
Zapraszamy do odwiedzenia nas w Rzeszowie, w Galerii Rzeszów (poziom -1).
W ofercie posiadamy w ciągłej sprzedaży około 100 rodzajów serów, akcesoria, dodatki w postaci dipów, konfitur oraz sosów.
Do tego bardzo duży wybór belgijskich piw które idealnie komponują się z naszymi serami.