Ser alpejski z kwiatami polnymi.
Kraj pochodzenia: Austria.
Składniki: mleko krowie, podpuszczka, bakterie serowarskie, sól, zioła górskie.
Sery wytwarzane w Austriackich Alpach są wyjątkowe, gdyż mleko z tego regionu jest najwyższej jakości. Krowy wypasają się na łąkach, a ich pokarm stanowi tylko świeża trawa, zioła, dzikie kwiaty i siano.
Ser z kwiatami alpejskimi ma unikalny aromat dzięki mieszance wrzosów, chabrów, nagietka i lawendy.
Wytwarzany jest z surowego mleka. Wybrane zioła nadają serowi łagodną nutę, a podczas dojrzewania wytwarza się delikatna, czerwona skórka maziowa, która ma intensywny smak, przez co ser zyskuje charakteru i staje się bardziej wyrazisty, jednocześnie cudownie rozpływając się na języku.
Aromat alpejskich kwiatów i ekologiczne górskie mleko, tworzą z sera prawdziwe arcydzieło.
Ser pakowany próżniowo, w kawałkach po 200g lub wielokrotność 200g