Separatory produkowane są w Polsce. W tym momencie możecie je zakupić w jednym wymiarze, który jest dosyć uniwersalny i został przeze mnie przetestowany.
Wymiary:
Średnica podstawy: 20cm
Średnica góry: 15,5cm
Wysokość: 20cm
Wymiary mogą nieznacznie odbiegać od tych przedstawionych powyżej.
Produkt jest wykonany ze stali i pomalowany na kolor złoty. Zaleca się myć ręcznie bez ściernych substancji.
Torty z separatorem nie są ciężkie do zrobienia. Wystarczy, że połączysz wiedzę na temat tortów piętrowych ze sposobem dodania separatora. Przy dobrze dodanych wspornikach tort na pewno się pod nim nie zapadnie.
Zastanawiasz się jak dobrze połączyć separator z tortem?
Postaram Ci się wytłumaczyć. Do pięter, na które położysz separator włóż wsporniki tak jak robisz to przy każdym piętrowym torcie. Zadbaj o to, żeby separator nie stykał się bezpośrednio z jadalną częścią tortu. Możesz go zabezpieczyć np. cienkim podkładem przystosowanym do kontaktu z żywnością. Podkład przyklej taśmą dwustronną do separatora i nic tego nie ruszy. Na przykładzie tortu ze zdjęcia: Masz piętro ze wspornikami, na nie dajesz cienki podkład do którego za pomocą taśmy dwustronnej dołączysz separator. Na górę za pomocą też taśmy podklej górne piętro, które również będzie na cienkim podkładzie.
Ja zalecam przewożenie tortu złożonego tylko do momentu dodania separatora, a ostatnie piętro i dekoracje najlepiej zrobić na sali.
Pamiętaj, że zawsze możesz znaleźć swój sposób na złożenie takiego tortu! Służę pomocą w razie pytań