Separatory produkowane są w Polsce. W tym momencie możecie je zakupić w jednym wymiarze, który jest dosyć uniwersalny i został przeze mnie przetestowany. W przyszłości rozważam dodanie kilku innych wymiarów.
Wymiary:
Średnica podstawy: 18cm
Średnica góry: 14cm
Wysokość: 15cm
Wymiary mogą nieznacznie odbiegać od tych przedstawionych powyżej.
Produkt jest wykonany ze stali i pomalowany na kolor biały. Zaleca się myć ręcznie bez ściernych substancji.
Torty z separatorem nie są ciężkie do zrobienia. Wystarczy, że połączysz wiedzę na temat tortów piętrowych ze sposobem dodania separatora. Przy dobrze dodanych wspornikach tort na pewno się pod nim nie zapadnie.
Zastanawiasz się jak dobrze połączyć separator z tortem?
Postaram Ci się wytłumaczyć. Do pięter, na które położysz separator wraz z górnym piętrem włóż wsporniki tak jak robisz to przy każdym piętrowym torcie. Zadbaj o to, żeby separator nie stykał się bezpośrednio z jadalną częścią tortu. Możesz go zabezpieczyć np. cienkim podkładem przystosowanym do kontaktu z żywnością. Podkład przyklej taśmą dwustronną do separatora i nic tego nie ruszy
Na przykładzie tortu ze zdjęcia, który sama robiłam: Masz dwa piętra ze wspornikami, na nie dajesz cienki podkład do którego za pomocą taśmy dwustronnej dołączysz separator. Na górę za pomocą też taśmy podklej górne piętro, które też będzie na cienkim podkładzie.
Ja zalecam przewożenie tortu złożonego tylko do momentu dodania separatora, a ostatnie piętro i dekoracje najlepiej zrobić na sali.
Będzie wam potrzebne duuużo kwiatów, żeby dobrze zakryć separator. Ale właśnie dzięki temu wygląda jakby miał lewitujące piętro! Jadalne kwiaty możesz wbijać w tort lub za pomocą taśmy doklejać do separatora. Wokół rurki możesz użyć też drucika.
Pamiętaj, że zawsze możesz znaleźć swój sposób na złożenie takiego tortu! Służę pomocą w razie pytań