Krakersy bezglutenowe SENS Protein - czarne oliwki 11g protein z mąki ze świerszczy
Dlaczego krakersy SENS bezglutenowe są lepsze niż zwykłe krakersy?
Krakersy Sens są nazywane krakersami tylko dlatego, że są chrupiące i słone. We wszystkim innym wykraczają poza to, czego oczekujesz od krakersów. Są pełne nasion, suszonych warzyw i wysokiej jakości białka bez węglowodanów prostych i glutenu. Ponadto nie są pieczone ani smażone. Delikatnie suszymy je gorącym powietrzem.
Jak smakują krakersy bezglutenowe?
Będziesz miło zaskoczony! Mają doskonały pełny aromat nasion, suszonych warzyw i przypraw. Możesz cieszyć się krakersami samodzielnie lub w połączeniu z ulubioną pastą do smarowania. Od części z Was wiemy, że do wina pasują bardzo dobrze!
Dlaczego tak skompilowaliśmy kompozycję?
Od samego początku - bez glutenu. Rynek z glutenem jest pełny. Nasiona warzyw najpierw suszymy gorącym powietrzem, co tworzy chrupiącą strukturę. Następnie dodajemy dużo przypraw, aby nadać im odpowiedni, pomysłowy smak. A białko świerszczy ostatecznie dostarcza wysokiej jakości białka, zdrowych tłuszczów, błonnika chitynowego i pełnego mikroelementów. Maksymalna przekąska, minimalna ilość glutenu.
TERMIN WAŻNOŚCI: 15.02.2021
Jak powstaje mąka ze świerszczy SUPERFOOD?
Mąka ze świerszczy otrzymywana jest z suszonych lub pieczonych owadów hodowanych na fermach. W kolejnym etapie są mielone do postaci mąki pszennej, dzięki czemu można stosować otrzymaną mąkę jako białko lub do produkcji pieczywa. Mąka ze świerszczy wykazuje przyjemny oraz łagodny orzechowy smak. Cechuje się trzykrotnie większą zawartością białka niż polędwica oraz dwukrotnie większą ilością białka niż pierś z kurczaka. Spożywanie świerszczy oraz produktów z nich otrzymanych jest coraz bardziej popularne na świecie oraz w Europie. Związane to jest z łatwą hodowlą owadów oraz szeregiem korzyści żywieniowych.
Mąka ze świerszczy - wartości żywieniowe
Świerszcze oraz otrzymywane z nich produkty cechują się wysoką zawartością białka (około 70%), brakiem w swym składzie węglowodanów oraz wysoką zawartością żelaza oraz wapnia. Warto podkreślić fakt, że mąka ze świerszczy zaliczana jest do produktów bezglutenowych. Spożywanie żywności bogatej w tego rodzaju białko może przyczynić się do:
- poprawy masy mięśniowej;
- kontroli wagi;
- stabilizacji poziomu cukru we krwi;
- poprawy funkcjonowania mózgu oraz serca;
- poprawy nastroju;
- wolniejszego starzenia się.
Zalety mąki ze świerszczy:
- bogate źródło białka - może być stosowana przez sportowców, którzy chcą poprawić swoją wydolność oraz wytrzymałość.
- produkt bezglutenowy - może być spożywana przez osoby cierpiące na celiakię.
- cenne źródło witaminy B12 - porcja mąki pokrywa w 17% dzienne zapotrzebowanie na witaminę B12.
Czy wiesz, że...
- 100 g świerszczy pokrywa 1/3 dziennego zapotrzebowania na żelazo oraz 1/4 dziennego zapotrzebowania na wapń;
- 100 g świerszczy pokrywa 120% dziennego zapotrzebowania na witaminę B12 oraz 200 % na witaminę B2;
- 100 g świerszczy to 458 kcal;
- 200 kalorii - porcji mąki ze świerszczy zawiera około 31 gramów białka, 8 gramów tłuszczu, 1,8 gramów omega - 3 oraz 7 gramów błonnika.
Markowe towary z krajów Europy zachodniej u nas w atrakcyjnych cenach.
UWAGA:
Stan produktu: nowy
Produkty pochodzą z europejskich nadwyżek magazynowych i końcówek serii. Są w 100% oryginalne i pełnowartościowe. Niektóre mogą posiadać bardziej lub mniej uszkodzone pudełka (zagięcia, rysy, zabrudzenia) lub występować w opakowaniach zastępczych. Opakowania mogą nosić ślady magazynowania, Opakowania kartonowe mogą nie posiadać plomb. W przypadku poważniejszych uszkodzeń opakowań lub ewentualnych uszkodzeń samego produktu zwykle dodatkowo informujemy o tym w aukcji i obniżamy cenę od ceny pierwotnej. Jeżeli produkt nie posiada daty ważności, to znaczy że jej tam nie było. Nie usuwamy dat ważności.