Seler naciowy Verde Pascal
Gatunek o wysokich wymaganiach glebowych i wodnych. Tworzy długie, jadalne, mięsiste ogonki liściowe zawierające dużo witaminy C oraz składników mineralnych, psoralenów oraz olejków eterycznych. Do spożywania na surowo lub po obróbce cieplnej. W przemyśle spożywczym stosowany do zup, koncentratów, gotowych dań, soków wielowarzywnych, mrożonek. Uprawa wymaga rozsady. Okres wegetacji 40-60 dni od posadzenia. Norma wysiewu: 0,1-0,2 kg/ha Termin wysiewu: 1 dekada IV Termin sadzenia: 1 dekada VI Rozstawa: 30x40 cm Wegetacja: 90-135 dni Termin zbioru: 2 dekada VII-3 dekada VIII Opakowanie zawiera 1 g nasion.
Oświadczam, że zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/2031 z dnia 26 października 2016 r. w sprawie środków ochronnych przeciwko agrofagom roślin, zmieniającym rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 228/2013, (UE) nr 652/2014 i (UE) nr 1143/2014 oraz uchylającym dyrektywy Rady 69/464/EWG, 74/647/EWG, 93/85/EWG, 98/57/WE, 2000/29/WE, 2006/91/WE i 2007/33/WE do każdej rośliny lub nasiona dołączony jest paszport.