Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko oparte o tradycje włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Niniejsza aukcja dotyczy paczki czystej kawy ziarnistej SEGAFREDO Intermezzo w hermetycznym opakowaniu z wentylkiem odgazowującym, o wadze 1kg, z datą ważności do 08.2024 r.
INTERMEZZO – z dopiskiem:”Ulubiona pauza”, czyli klasyczna kawa dla wytchnienia w pracy, po męczącym dniu, znakomita dla podtrzymania pogawędki. Zrodzona z pasji i doświadczeń profesjonalistów w dziedzinie kawy, dojrzała w smaku i pełna energii wypełnia przerwy w codziennych obowiązkach prawdziwą przyjemnością.
Jest to mieszanka arabiki (60%) i robusty (40%) palona z myślą o tradycyjnym włoskim espresso – możliwym, przy umiejętnym zmieleniu ziaren, do otrzymania zarówno w czajnikach typu moka jak i urządzeniach ciśnieniowo-kolbowych.
Massimo Zanetti – twórca znanej marki SEGAFREDO – zaczynał od małej palarni przygotowanej pod gusta Włochów, by wkrótce stać się liderem w dziedzinie espresso u siebie i, korzystając z olbrzymiej konsumpcji swej kawy, wyjść z ekspansją na rynki międzynarodowe. Dziś największym osiągnięciem firmy Segafredo Zanetti jest ok. 70.000 klientów hurtowych i 50 milionów filiżanek jej napoju wypijanych dziennie. Nic dziwnego zatem, że stawia sobie za misję ochronę na całym świecie oryginalnego smaku, kultury i sposobu przygotowywania prawdziwego włoskiego espresso. Oferując swoje produkty gwarantuje ich wysoką jakość, poprzez kontrolę procesu od momentu zerwania ziaren na plantacji do chwili ich zaparzenia w filiżance konsumenta.
Najnowszą linią produkcyjno-handlową, proponowaną przez Zanettiego klientom indywidualnym, są jednorodne mielonki poszczególnych arabik z Ameryki Łacińskiej, z plantacji własnych (kupionych bądź dzierżawionych). Mają wspólne miano „Le Origini (Oryginalne)”, są konfekcjonowane w pięknie opracowanej szacie graficznej opartej na regionalnych motywach źródłowych: Brazylii, Peru i Kostaryki. Zanetti podkreśla, że zbierane na miejscu dorodne owoce ręcznie ziarnko po ziarnku gwarantują u źródła najwyższą klasę jego produktu, który z tak daleka wnosi nam bezpośrednio do mieszkań w Europie.