Mezzelune Burrata e 'Nduja Calabrese włoskie pierożki ravioli 200g
Zupełnie nowe ravioli z nadzieniem maxi są w stanie doskonale ugościć najbardziej lubiane smaki Południa, dając przestrzeń kremowości i lekceważącemu smakowi! Pyszna miękkość burraty łączy się z niepowtarzalną mocną nutą kalabryjskiej nduji, co czyni to pierwsze danie wyjątkowym.
Makaron jest twardy, wykonany z mieszanki włoskiej pszenicy durum i mąki pszennej miękkiej, zawiera wyłącznie świeże jajka z wolnego wybiegu, idealny do ugotowania bezpośrednio na patelni w zaledwie 5 minut z 200 ml wody, odrobiną oleju i szczyptą soli; lub w klasycznym gotowaniu w garnku w zaledwie 3 minuty.
Idealny, aby wzbudzić ciekawość, zaskoczyć i wnieść na stół powiew praktycznej dobroci! Szybki i pyszny pomysł na obiad lub kolację.
Skład: mąka pszenna typ „00”, nawodniona serwatka, jajka 11%, woda, bułka tarta (mąka z pszenicy miękkiej typu „0”, sól, drożdże piwne), semolina z pszenicy durum, burrata 3,5% (mleko, śmietana, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, podpuszczka), serwatka w proszku, kalabryjska 'nduja 3,3% (tłuszcz wieprzowy, wieprzowina, papryczka chilli, sól), masło, olej z nasion słonecznika, zagęstnik: sproszkowana celuloza, skrobia ziemniaczana, sól, krem w proszku, białka mleka, naturalny aromat (zawiera mleko), chili w proszku. Może zawierać: orzechy, skorupiaki, ryby, soję, seler, gorczycę.
Wartości odżywcze (na 100g):
- Energia 1118 kJ / 266 kcal
- Tłuszcze 8,4 g w tym nasycone 2,9 g
- Węglowodany 36 g w tym cukry 5,5 g
- Błonnik 3,1 g
- Białko 10 g
- Sól 1,5 g
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +1° do +4°C. Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu trzech dni. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Nie przebijaj opakowania. Do spożycia po ugotowaniu.
Kraj pochodzenia: Włochy
Producent: Raviolificio Lo Scoiattolo S.p.A.