SCITEC WHEY PROTEIN PROFESSIONAL 500g
100% WHEY PROTEIN PROFESSIONAL to wyjątkowa mieszanina wysokiej jakości koncentratów oraz izolatów białkowych.
Suplementy białkowe są źródłem kwasów azotowych oraz niezbędnych aminokwasów, które wykorzystywane są przez organizm do wzrostu oraz utrzymania prawidłowego stanu wszystkich tkanek ciała. 100% WHEY PROTEIN PROFESSIONAL przyczynia się do utrzymania i rozwoju masy mięśniowej oraz utrzymania prawidłowego stanu tkanki kostnej*.
Białka serwatki są tak zwanymi białkami kompletnymi, ponieważ dostarczają one organizmowi wszystkich 9 aminokwasów niezbędnych (tj. histydyny, izoleucyny, leucyny, lizyny, metioniny, fenyloalaniny, treoniny, tryptofanu, waliny), których nie jest on w stanie samodzielnie syntezować i muszą być one dostarczane wraz z prawidłowo zbilansowaną dietą lub suplementacją.
100% WHEY PROTEIN PROFESSIONAL wzbogacony został dodatkowo w L-leucynę, L-glutaminę, taurynę oraz enzymy trawienne - Papainę oraz Bromelainę.
*Oświadczenie udowodnione naukowo przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) oraz zatwierdzone przez Komisję Europejską (EC)
SPOSÓB UŻYCIA
Rozpuścić 1 porcję (30 g) w 250 ml wody, mleka lub innego płynu. Spożywać po treningu.
SKŁAD
Zawartość w jednej porcji: 30 g (3/4 miarka) w jednej porcji
(30 g)
RI%** w 100 g w jednej porcji
(30 g)
RI%** w 100 g Wartość energetyczna 470 kJ 6% 1558 kJ Węglowodany 1.4 g 1% 4.7 g 112 kcal 371 kcal cukry proste 1.4 g 2% 4.7 g Tłuszcze 2.0 g 3% 6.7 g Białko 22 g 44% 73 g tłuszcze nasycone 0.7 g 4% 2.3 g Sól 0.41 g 7% 1.4 g Matriks Aminokwasowy 1300 mg - 4333 mg Mieszanka enzymów trawiennych 24 mg - 80 mg L-leucyna (100 mg), L-glutamina (210 mg), Tauryna (990 mg) Papaina (12 mg), Bromelaina (12 mg) Profil aminokwasowy (% białka) L-alanina 5.0 L-lizyna*** 9.6 L-arginina 2.1 L-metionina*** 2.2 Kwas L-asparaginowy 11.0 L-fenyloalanina*** 3.0 L-cysteina 2.2 L-prolina 5.5 L-glutamina 18.1 L-seryna 4.6 Glycina 1.4 L-treonina*** 6.7 L-histydyna*** 1.7 L-trytofan*** 1.4 L-izoleucyna*** 6.4 L-tyrozyna 2.6 L-leucyna*** 10.6 L-walina*** 5.9 ** RI%: Referencyjne spożycie u przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
*** Niezbędne aminokwasy