SCITEC SOY PRO
WIELKOŚĆ OPAKOWANIA: 910G
SMAK: TRUSKAWKOWY
Scitec Nutrition Soy Pro opis:
Scitec Nutrion Soy Pro to koncentrat białek sojowych o wartości przekraczającej 70%. Produkt nie zawiera laktozy, przez co świetnie nadaje się do stosowania przez osoby na nią uczulone.
Izolat Soy Pro firmy Scitec Nutrition jest produktem wolnym od GMO. Jest ona skierowana w szczególności do wegan jako alternatywa dla odżywek białkowych pochodzenia zwierzęcego. Nie zawiera laktozy, więc nie powoduje wzdęć i innego rodzaju niestrawności!
Białko sojowe jest bogate w niezbędne aminokwasy o rozgałęzionych łańcuchach (BCAA) a także w glutaminę i argininę. Spróbuj, a przekonasz się, że białko sojowe też daje świetne efekty i smakuje rewelacyjnie.
Główną zaletą białka sojowego jest niska zawartość cholesterolu.
Scitec Nutrition Soy Pro przeznaczenie:
- Hamuje katabolizm,
- Wspiera anabolizm,
- Poprawia regenerację powysiłkową,
- Uzupełnia niedobory białka w diecie,
- Stanowi wspaniały wartościowy zamiennik dla słodyczy.
Wielkość porcji: 28g
Ilość porcji w opakowaniu: ok. 32
Wielkość opakowania: 910g
Skład w porcji 28g
Wartość energetyczna 106kcal
Węglowodany 5,1g
W tym cukry proste 4,9g
Białko 20g
Tłuszcz 0,7g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g
Sól 1,1g
PROFIL AMINOKWASOWY w 1 porcji
L-alanina 870mg
L-arginina 1538mg
Kwas L-asparaginowy 2348mg
L-cysteina 263mg
L-glutamina 3866mg
Glicyna 850mg
L-histydyna 526mg
L-izoleucyna 992mg
L-leucyna 1660mg
L-lizyna 1275mg
L-metionina 263mg
L-fenyloalanina 1052mg
L-prolina 1032mg
L-seryna 1052mg
Tauryna 285mg
L-treonina 769mg
L-tryptofan 263mg
L-tyrozyna 769mg
L-walina 1012mg
Skład
(SMAK STRAWBERRY) Izolat białka sojowego, dekstroza, aromat truskawkowy, barwnik (betanina), substancje słodzące (acesulfam K, sukraloza), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), tauryna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy).
Dawkowanie:
- Jedną porcję (28g - 3/4 miarki) rozpuść w 300ml wody lub mleka.
- Spożywaj raz dziennie.
- Możesz stosować samodzielnie (przed lub po treningu) lub razem z posiłkiem jako zwiększenie jego wartości odżywczej.