Scitec Oat 'n' Whey
Z wysokiej jakości białkiem serwatki!
Jedz łyżką lub wypij!
Owies jest jednym z najpopularniejszych źródeł składników odżywczych. Dla Twojej wygody połączyliśmy już w naszym produkcie owies oraz wysokiej jakości białko serwatki w celu stworzenia posiłku, który może być stosowany o dowolnej porze dnia aby wesprzeć Twoją aktywność. Dodatkowe białko pochodzi wyłącznie z serwatki. Białko pochodzące z pożywienia jest źródłem azotu oraz niezbędnych aminokwasów, które wykorzystywane są w procesie wzrostu i naprawy tkanek. Tym samym Oat’n’Whey przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej i również do utrzymania zdrowych kości*.
Białka mleka określane są mianem białek kompletnych ponieważ dostarczają organizmowi wszystkie potrzebne mu aminokwasy, w tym 9 aminokwasów (histydynę, izoleucynę, leucynę, lizynę, metioninę, fenyloalaninę, treoninę, tryptofan i walinę), których organizm nie jest w stanie sam zsyntezować. Określenie stopnia w jakim dane źródło białka jest wykorzystywane przez nasz organizm zazwyczaj opiera się na oszacowaniu ilości azotu, pochodzącego z tego źródła białka, który jest wykorzystywany przez nasz organizm w procesach anabolicznych i antykatabolicznych.
Współczynnik wykorzystania białka netto (Net Protein Utilisation, NPU) określa jaka część azotu, pochodzącego ze spożytego białka, zostaje zatrzymana w organizmie, a wartość biologiczna (Biological Value, BV) określa ile z wchłoniętego azotu zostaje zatrzymane w organizmie. Wartość biologiczna jest bezpośrednio związana z NPU oraz podatnością białka na trawienie. Białko serwatki charakteryzuje się łatwością trawienia i dobrym profilem aminokwasowym, dzięki czemu jego wartość biologiczna, w porównaniu z innymi źródłami białka (jak np. mięso, ryby, jajka czy soja), jest bardzo wysoka.
Produkt zawiera także dodatkowy aminokwas Taurynę.
Instrukcja spożycia
Wymieszać 1 porcję (92 g) z 400 ml wody lub mleka. „Oat’n’Whey” można jeść łyżką lub pić jako shake.
Informacje dot. alergenów
Produkt może zawierać śladowe ilości jaj, soi, orzechów, selera, skorupiaków i ryb.
Smak Czekoladowy