Opis
SCITEC 100% WHEY PROTEIN PROFESSIONAL 2350g
Professional Scitec Nutrition to wysokiej jakości koncentrat ultrafiltrowanego białka serwatki. Białko serwatkowe jest uważane za najlepsze ze wszystkich białek kulturystycznych i ma najwyższą wartość biologiczną. Serwatka białkowa Professional zawiera doskonały profil aminokwasowy (25% stężonych aminokwasów - leucyna, izoleucyna, walina). To znacznie więcej niż jakiekolwiek inne źródło białka.
Profil aminokwasowy 100% Whey Protein Professional zawiera 47,5 procent anabolicznych aminokwasów, takich jak arginina, glutamina i tyrozyna. 100% białka serwatki zawiera do 10 procent czystej mikrofrakcji białka immunoglobuliny, która ma działanie ujędrniające na układ odpornościowy organizmu.
Serwatka białkowa Professional pomaga poprawić produkcję endogennego glutationu w organizmie, który jest naturalnym przeciwutleniaczem. W 100% białko serwatki zawiera również quadropeptydy, które pomagają mięśniom w walce z procesami katabolicznymi po intensywnym treningu. 100% białko serwatki o niskiej zawartości laktozy ma większą ilość aminokwasu L-glutaminy, która jest powszechna w ludzkich mięśniach. „Jesteś tym, co jesz!” Właśnie dlatego Scitec Nutrition uzupełnił formułę 100% białka serwatki w profesjonalnej mieszance enzymów, które pomagają ciału wchłonąć i wykorzystać pełną gamę materiałów budowlanych i przekształcić wysiłek w skuteczne mięśnie! Nasza formuła nie zawiera aspartamu.
Składniki w: 30 g (porcja)
- Wartość energetyczna: 470 kJ/ 112 kcal
- Tłuszcz: 2,0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,7 g
- Węglowodany: 1,4 g
- w tym cukry: 1,4 g
- Białko: 22 g
- Sól: 0,41 g
- L-leucyna: 100 mg
- L-glutamina: 210 mg
- Tauryna: 990 mg
- Papaina: 12 mg
- Bromelaina: 12 mg
- Profil aminokwasowy: % białka
- L-alanina: 5
- L-arginina: 2,1
- kwas l-asparginowy: 11
- L-cysteina: 2,2
- L-glutamina: 18,1
- Glicyna: 1,4
- L-histydyna: 1,7
- L-izoleucyna: 6,4
- L-leucyna: 10,6
- L-lizyna: 9,6
- L-metionina: 2,2
- L-fenyloalanina: 3
- L-prolina: 5,5
- L-seryna: 4,6
- L-treonina: 6,7
- L-tryptofan: 1,4
- L-tyrozyna: 2,6
- L-walina: 5,9
Składniki (dla 100% białka serwatki o smaku cappuccino): ultrafiltrowany koncentrat białka serwatki zawierający laktoferynę, laktoglobulinę, laktoalbuminę we frakcjach immunoglobulin i białek; „Amino Shuttle2” z glukozą, L-glutaminą i tauryną; L-leucyna, proszek kakaowy, guma ksantanowa, sukraloza, acesulfam potas, naturalne i sztuczne smaki (cappuccino, mleko).