Schisandra owoc
Produkt pakowany jest w papierowy worek z foliowym wnętrzem
Jak używać schisandry w kuchni?
Najlepiej spożywać ją w postaci owoców świeżych lub przetworzonych na konfitury czy soki albo dżemy. Z suszonych owoców powstanie przepyszny kompot albo herbata. Wówczas uwolni się cały aromat owoców schisandry, co jeszcze bardziej spotęguje wszelkie doznania smakowe.
- Nazwa łacińska: Schisandra chinensis .
- Opis towaru: Owoce schisandry rosną na twardym krzewie pospolitym w Azji Wschodniej, głównie w Chinach. Stąd też inna nazwa tego owocu cytryniec chiński. Na ich terenie schisandrę nazywa się ,,Wu-Wei-Zi, co oznacza: ,,Pięć smaków. Tak jest w istocie, bowiem z wierzchu owoc ma słodką nutę, jego miąższ jest kwaśny, nasiona są gorzkie i cierpkie, a im dłużej owoc jest przechowywany, tym staje się bardziej słony. Można z nich przygotować herbatkę do picia lub kompot.
- Skład towaru: 100% schisandra owoc.
- Kraj pochodzenia: Chiny
- Sposób użycia: naparprzetwory
- Część rośliny: owoc
Produkt wysyłany jest w opakowaniu typu "doypack" ze struną, a to pozwala na zachowanie długiej świeżości.
Opakowanie jest trwałe i można je wielokrotnie otwierać i zamykać.
* Warto pamiętać, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
* W zakładzie pakowane są również: sezam, gorczyca, seler, produkty zawierające gluten, różne orzechy.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
* Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
* UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.