SCHAR SURDEGSBRÖD 240 G CHLEB WIEJSKI BEZGLUTENOWY
Chleb Wiejski bezglutenowy Surdegsbröd marki Schär to doskonałe bezglutenowe pieczywo do codziennego spożywania. Jest to chleb typu wiejskiego na naturalnym zakwasie z dodatkami. W tym przypadku producent oprał recepturę na kilku rodzajach mąk klasycznie przez siebie używanych oraz kilku nietypowych np. kasztanowej, z komosy ryżowej oraz z siemienia lnianego. Chleb zawiera również dodatek w postaci borówki brusznicy, co czyni go jeszcze smaczniejszym i odżywczym.
Surdegsbröd charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika (8,9/ 100g), który dobroczynnie wpływa na pracę naszych jelit – oczyszcza je, reguluję ich pracę, pomaga wydalić toksyny i złogi. Wysoka zawartość tego składnika spowodowana jest dodatkiem błonnika jabłkowego oraz wysokim stężeniem mąki z siemienia lnianego. Chleb ten jest wysokoodżywczym produktem, który bardzo dobrze wygląda i smakuje. Posiada zwartą konsystencję i się nie kruszy.
Masa netto: 240g
Składniki:
Woda, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, zaczyn 11% (mąka ryżowa, woda), mąka z siemienia lnianego 6%, włókno roślinne (psyllium), mąka kukurydziana, syrop z buraków cukrowych, olej słonecznikowy, mąka z quinoa, mąka z sorgo, cukier, substancja zagęszczająca: hydroksypropylo-metylo celuloza; konfitura z borówki 2% (borówka brusznica, cukier, zagęstnik: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), syrop z brusznicy 1,3% (koncentrat soku z borówki brusznicy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), drożdże, sól, mąka kasztanowa, aromat naturalny.
Sposób użycia:
Jako baza do kanapek oraz do spożycia bezpośredniego.
Informacja alergenna:
Produkt bezglutenowy. Może zawierać śladowe ilości soi.
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.