SAVORY Sensitive sucha karma dla kotów z wrażliwym układem trawiennym z jagnięciną i indykiem 8 kg
Holistyczna formuła ze świeżą jagnięciną i indykiem to optymalna kombinacja pielęgnująca przewód pokarmowy.
– Indyk to łatwostrawne mięso dietetyczne, które jest najczęściej wybierane przez zwierzęta domowe, które mają trudności z trawieniem innych białek zwierzęcych.
– Jagnięcina to mięso hipoalergiczne o niskiej zawartości cholesterolu. Niska zawartość tłuszczu oraz odpowiedni balans błonnika miękkiego i twardego zapewnią komfortową perystaltykę.
Rasy: wszystkie rasy kotów.
Wiek: koty i kocięta od 12 miesiąca życia lub od momentu dojrzałości fizjologicznej (w przypadku ras dużych). Można go stosować do karmienia kociąt z problemami trawiennymi, pod warunkiem uzupełnienia diety kompleksami mineralnymi do 6 miesiąca życia (w okresie intensywnego przyrostu masy ciała, gdyż karma dla dorosłych kotów nie pokrywa wszystkich potrzeb mineralnych). .
Krokiety: kształt trójkąta, wielkość 6-8 mm/3-5 mm cm. Zoptymalizowany rozmiar dla łatwości spożycia przez większość kotów. Trójkątny kształt zachęca raczej do gryzienia niż połykania krokietów, co z kolei ułatwia także trawienie i zapobiega podrażnieniom żołądka i przełyku dużymi kawałkami jedzenia.
Zalety:
- Wysoka wartość odżywcza i atrakcyjność smakowa. Świeże mięso zachowuje swoją pierwotną strukturę, niepowtarzalny smak i aromat.
- Potrójna ochrona odporności. Probiotyki, prebiotyki i minerały
Skład: Świeża jagnięcina * 15.5%, odwodniony indyk** 15%, groszek, brązowy ryż, ryż, hydrolizowane białko z kurczaka*** 6%, tłuszcz z kurczaka**** 5.5%, odwodniony kurczak** 5%, suszona pulpa z buraka, olej z łososia**** 2%, minerały, suszone jabłka 1%, suszona marchewka 0.5%, suszony kryl antarktyczny 0.5%, suszona cykoria 0.5%, suszone drożdże 0.5%, mananooligosacharydy 0.5%, suszona dynia 0.5%, suszony szpinak 0,15%, suszona żurawina 0,15%, suszone jagody 0,15%, glukozamina 0,15%, siarczan chondroityny 0,15%, suszona spirulina 0,15%, mieszane zioła (jukka Schidigera, melissa, rozmaryn, kurkuma, syzygium) 0.15%
*Świeże mięso- ma pierwotną strukturę, maksymalne korzyści, wartości odżywcze i strawność.
**Odwodnione mięso jest standardowym źródłem białka
***Hydrolizowane białka – ich struktura jest rozbijana na aminokwasy, są trawione łatwiej niż odwodnione mięso i nigdy nie powodują alergii, ponieważ cząsteczka aminokwasu jest znacznie mniejsza niż cząsteczka białka, więc nie są postrzegane przez receptory jako alergen i łatwo przez nie przechodzą.
****Tłuszcze – cząsteczka tłuszczu jest również mniejsza niż cząsteczka białka, więc receptory nie reagują na nią, a tłuszcze nie powodują alergii.
Składniki odżywcze: surowe białko 28%, tłuszcz surowy 14%, substancje nieorganiczne 6,5%, włókno surowe 2,5%, wilgotność 6%, wapń 1,4%, fosfor 0,9%