Satake Swordsmith Black Nóż Sashimi Yanagiba 21cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanowąRękojeść - polipropylen pierścień ze stali nierdzewnejTwardość - 56-58 HRCDługość całkowita - 33,6 cmDługość ostrza - 21 cmSzerokość klingi - 3,1 cmGrubość klingi - 1,9 mmSposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęcznyWaga - ok 109 g
SKU PRODUKTU: 1026473 | SKU WARIACJI: W1085652