Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaRękojeść - drewno kauczukoweTwardość - 56-58 HRCDługość całkowita - 29,5 cmDługość ostrza - 17,0 cmSzerokość klingi - 4,6 cmGrubość klingi - ok 1,3 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronny symetrycznyWaga - ok 88 g
SKU PRODUKTU: 1026544 | SKU WARIACJI: W1086295