Satake Black Ash Nóż Santoku 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaRękojeść - drewno jesionTwardość - 56-58 HRCDługość całkowita - 31,0 cmDługość ostrza - 17,0 cmSzerokość klingi - 4,3 cmGrubość klingi - 2,2 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronny symetrycznyWaga - ok 150 g
SKU PRODUKTU: 1025959 | SKU WARIACJI: W1085644