Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko oparte o tradycje włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Niniejsza aukcja dotyczy pakietu 18 sztuk kawy mielonej w hermetycznych saszetkach Trombetta Tutto Arabica, o wadze 7g każda, w firmowym opakowaniu.
Najlepiej spożyć przed: 05.2024 r.
Drobno zmielona kawa jest sprasowana w krążki o średnicy ok. 42 mm pokryte bibułą filtrującą, nadające się do ekspresów przystosowanych do systemu E.S.E. (Easy Serving Espresso).
TROMBETTA Tutto Arabica – 100% arabiki, produkt bardzo ceniony, posiadający intensywny smak niepodrabialnej kawy wysokiej jakości, otrzymanej z wyselekcjonowanych ziaren wyłącznie z Ameryki Środkowej. Napój cechuje szczególny zapach określany przez degustatorów jako wyrafinowana przyjemność.
CaffeTrombetta istnieje od 1890 roku, co czyni z niej jedną z najbardziej prestiżowych marek włoskich, także dzięki przynależności do ważnego, wymagającego konsorcjum Sao Caffe.
Prażalnia powstała ponad sto lat temu w Rzymie, jest firmą średniej wielkości prowadzoną rodzinnie. Sprostała stołecznym wymagającym klientom, rozwinęła działalność na terenie południowych Włoch, obecnie dobrej kawy Trombetta można zasmakować w Monaco, Nowym Jorku, na Tajwanie, w Singapurze, Bukareszcie i Moskwie (no i jak widać w Polsce).
Zróżnicowana oferta barowa firmy wzięła się z doświadczeń kawiarnianego życia Rzymian, rozmaitych upodobań i potrzeb wielkomiejskiej klienteli. Stały wybór cenionych, stabilnych mieszanek, nieustanne usprawnienia techniczne i skuteczna obsługa kontrahentów czynią z firmy Trombetta jednego z liderów w branży, na którego jakość zawsze można liczyć. Klasa kawy Trombetta rozpoczyna się od wyselekcjonowanych, najbardziej cenionych plantacji z całego świata. Świadome mieszanie owoców i różny sposób ich palenia pozwalają uzyskać właściwą równowagę pożądanej spoistości, smaku i zapachu oferowanych produktów. System jakości UNIEN ISO 9002 gwarantuje stałą kontrolę na każdym etapie procesu produkcyjnego i sprawia, że każde opakowanie zachowuje nienaruszoną obietnicę smaku i aromatu.