SARASVATI herbata na bazie Honey Bush
Rooibos zwany często czerwonokrzewem południowoafrykańskim, rośnie tylko na terenie RPA.
Aby uzyskać herbatę po zbiorach ususzone listki i gałązki są cięte na wiórka, wyglądające jak małe igiełki o zielonym kolorze. Następnie poddaje się zielone igiełki procesowi palenia, dzięki któremu zyskuje się najpopularniejszy na świecie rooibos o czerwono-rudym kolorze listków i miodowym zapachu.
Właściwości herbaty Rooibos:
– przede wszystkim w przeciwieństwie do szerokiej rzeszy herbat, nie posiada teiny, dzięki czemu mogą go spożywać dzieci i kobiety w ciąży.,
– ponadto badania potwierdziły, że stymuluje wytwarzanie pokarmu u kobiet karmiących piersią,
– po za tym posiada właściwości przeciw infekcyjne i przeciwgrzybiczne, dlatego często zalecany jest przez lekarzy dermatologów podczas problemów ze skórą trądzikową,
– dodatkowo wspomaga leczenie alergii i hamuje jej powstawanie,
– pobudza endorfiny szczęścia dzięki czemu uśmiechamy się częściej,
– relaksuje i uspokaja, polecany dla ludzi nerwowych, rozdrażnionych, mających problemy z zasypianiem,
– poprawia krążenie krwi i morfologie,
– pomaga zwalczyć bóle brzucha i biegunki,
– wspomaga trawienie i prace żołądka,
– posiada liczne ilości przeciwutleniaczy, przez co zmniejsza ryzyko powstawania nowotworów,
– zawiera małą ilość kalorii, idealny dla osób z dietą i cukrzyków.
Honeybush kontra Rooibos
Miodokrzew, z którego powstaje honeybush i czerwonokrzew, z którego powstaje rooibos, są ze sobą blisko spokrewnione. Wyglądają podobnie, szczególnie dla laika i dają napar w podobnym kolorze i aromacie. Nawet smak przygotowanego z nich naparu nie różni się wiele JEDNAK honeybush jest bardziej słodki i miodowy zarówno w smaku oraz w aromacie. Ich właściwości zdrowotne są podobne. Honeybush oraz Rooibos zalicza sie do roślin pro zdrowotnych i często wykorzystuje się je w ramach diety SLIM. Działają dobroczynnie zarówno na ciało jak i na ducha.
Kraj pochodzenia: Afryka południowa
SKŁAD: Honey Bush, ananas, kokos, mango, rumianek, pąki i płatki róż, kardamon.
BUKIET OPIS: Ten niepozorny krzak zyskuje na świecie coraz większe powodzenie, dzięki swoim niepowtarzalnym właściwościom leczniczym, rubinowo – złotym kolorze naparu i przede wszystkim delikatnemu smakowi. Niesamowite połączeni rodem iście z Afryki. Niezwykła słodycz egzotycznych owoców połączona z miodowym posmakiem herbaty z afrykańskiego czerwonego krzewu. Pyszna to zdecydowanie za mało powiedziane.
Parzenie:
Wsyp jedną łyżeczkę suszu do filiżanki i w zależności od tego, czy chcesz delikatny, łagodny smak czy bardziej wyrazisty, parz w wodzie o temperaturze 95 do 100 przez 4 do 7 minut
Nie zwlekaj. Zamów już dziś.
Herbata owocowa SARASVATI, tak jak wszystkie inne nasze produkty, pakowana jest w torebkę ze szczelnym zgrzewem. Przykładowe opakowania znajdziesz w galerii zdjęć (z okienkiem lub bez w zależności od dostępności).
Oznaczona etykietą informacyjną z nazwą, składem, sposobem parzenia i datą przydatności. Dlatego możesz być pewien naszych produktów.
Dostępna w gramaturach 50 g, 100 g, 250 g 500 g, 1 kg
Życzymy smacznego!!!