Sante Sól himalajska 350g
Sól himalajska, sól morska, a może sól o obniżonej zawartości sodu? Biała czy może sól różowa himalajska?
Sól himalajska wydobywana jest u podnóża Himalajów. Swoją intensywnie różową barwę zawdzięcza naturalnej zawartości żelaza. Jest nierafinowana, czyli nieoczyszczana chemicznie, niebarwiona i niewybielana. Doskonale podkreśla smak potraw. Może być stosowana jako składnik domowych napojów izotonicznych.
Sól Sante jest wzbogacona w jod, który wspomaga produkcję hormonów tarczycy i prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Światowa Organizacja Zdrowia WHO zaleca, aby dzienna dawka soli dla dorosłego człowieka nie przekraczała 5 g (łyżeczka). Zalecenia te dotyczą soli ze wszystkich źródeł – dodawanej do potraw i znajdującej się w produktach.
Sól himalajska to najszlachetniejsza sól na Ziemi. Jest wydobywana w tradycyjny sposób u podnóża Himalajów w Pakistanie. Ma piękną krystaliczną strukturę i piękną, lekko różową barwę i subtelny. Doskonale podkreśla smak potraw, może być stosowana jako składnik domowych napojów izotonicznych.
nierafinowana (nieoczyszczana chemicznie), niebarwiona, niewybielana
Kiedyś była dostępna wyłącznie dla rodzin królewskich, dziś możesz cieszyć się jej walorami każdego dnia. W każdym pojedynczym ziarenku kryje się esencja smaku, wyczuwalna nawet przez osoby o mniej wrażliwym podniebieniu. Nazywana jest „różowym diamentem”.
Światowa Organizacja Zdrowia WHO zaleca, aby dzienna dawka soli dla dorosłego człowieka nie przekraczała 5 g (łyżeczka). Zalecenia te dotyczą soli ze wszystkich źródeł – dodawanej do potraw i znajdującej się w produktach.
bez glutenu
bez pszenicy
bez dodatku cukru
bez oleju palmowego
bez laktozy
bez syropu glukozowo-fruktozowego
produkt wegański