SANTE SOCZEWICA CZERWONA to jedna z najstarszych roślin uprawnych, zaliczana do superfoods. Zawiera wiele cennych składników mineralnych i witamin z grupy B. Stanowi ważny element diety wegetariańskiej.
Soczewica czerwona łatwo się rozgotowuje – jest znakomitym składnikiem zup i gulaszów; może być również dodatkiem do potraw z ryżu, sałatek i past kanapkowych.
Skład:
- Wielkość opakowania: 350 g
- Wartość odżywcza w 100 g %RWS
- Wartość energetyczna 1440 kJ / 341 kcal
- Tłuszcz 3,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
- Węglowodany 49 g
- w tym cukry 1,1 g
- Błonnik 8,9 g
- Białko 25 g Sól <0,01 g
- Tiamina (wit. B1) 1,1 mg 100%
- Ryboflawina 0,45 mg 32%
- witamina B6 0,6 mg 43%
- Niacyna (wit. PP) 2,4 mg 15%
- Kwas foliowy 36 µg 18%
- Potas 874 mg 44%
- Fosfor 301 g 43%
- Magnez 71 mg 19%
- Żelazo 5,8 mg 41%
- Cynk 3,3 mg 33%
- Miedź 0,85 mg 85%
% RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Składniki :
Ziarna soczewicy czerwonej.
Produkt może zawierać gluten, soję oraz mleko.