- kasza, która jest tradycyjną potrawą kuchni afrykańskiej i arabskiej
- może być elementem pożywnego i smacznego posiłku
- Można ją podawać z baraniną, jagnięciną, wołowiną, drobiem, wędzoną rybą, lecz także z daniami warzywnymi
SANTE KASZA KUS-KUS to kasza, która jest tradycyjną potrawą kuchni afrykańskiej i arabskiej. W krajach arabskich jest symbolem szczęścia i bogactwa. Wytwarzana z grysiku pszennego, ma postać kuleczek o średnicy ok. 1 mm.
Jest naturalnym źródłem błonnika, niacyny (wit. B3) i fosforu.
Kasza kuskus może być elementem pożywnego i smacznego posiłku. Jej przyrządzenie zajmuje zaledwie kilka minut! Można ją podawać z baraniną, jagnięciną, wołowiną, drobiem, wędzoną rybą, lecz także z daniami warzywnymi. Stanowi znakomitą bazę do sałatek. Wspaniale smakuje na słodko – z bakaliami i owocami
Tabela składu: Wielkość opakowania: 350 g Wartość odżywcza w 100 g %RWS Wartość energetyczna 1512 kJ / 360 kcal Tłuszcz 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g Węglowodany 70 g w tym cukry 0,4 g Błonnik 3,5 g Białko 10 g Sól 0,003 g Niacyna (wit. PP) 3,2 mg 20% Potas 150 mg 8% Fosfor 170 mg 17% Magnez 21 mg 6% Żelazo 1,2 mg 6% Cynk 0,8 mg 8% Wapń 13 mg 2%
% RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Składniki :
Kasza kuskus.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Produkt zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości soi i mleka.