C-BORG
GULASZ KURCZAK Z WARZYWAMI W RYŻU - 400g
POLSKI PRODUKT
Samopodgrzewające się danie gotowe w kilka minut.
C-BORG FOOD przyrządzony jest w 100% z polskiego mięsa oraz naturalnych wyselekcjonowanych składników.
Nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników.
Zupełnie prosty i bezpieczny sposób podgrzania, w każdych warunkach.
Idealnie nadające się na róznego rodzaju eskapady terenowe, wycieczki górskie, biwak, camping, etc. Teraz możesz mieć gorący posiłek zawsze pod ręką, bez użycia prądu, gazu czy kuchenki mikrofalowej.
Sposób użycia:
- Zdjąć wieczko plastikowe
- Szpikulec znajdujący się w komplecie wbić najgłębiej jak się da w miejscach zaznaczonych na puszce (pięć miejsc).
- Po tej czynności puszka zaczyna się samoczynnie podgrzewać, bez żadnego płomienia, ognia, zupełnie bezpiecznie.
- Następnie otworzyć puszkę zdejmując wieczko łatwootwieralne EO.
- Odczekać 6-10 minut mieszając potrawę od czasu do czasu.
- Po tym czasie danie jest gorące i gotowe do spożycia.
Składniki: woda, mięso z kurczaka (20%), marchew (12%), cebula czerwona (8%), sok ananasowy, fasola czerwona suche ziarno (4,5%), kukurydza (4,5%), ryż brązowy suche ziarno (4,4%), koncentrat pomidorowy, cukier, mąka pszenna (zawiera gluten), ocet winny z białego wina, sól, olej roślinny rzepakowy, czosnek, przyprawy, warzywa suszone (cebula, marchew, pasternak, seler, por, pietruszka).
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 375 kJ/ 86 kcal; tłuszcz 2,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g; węglowodany 11 g, w tym cukry 4,2 g; białko 5,9 g; sól 1,2 g.
Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 24 godzin. NIE ZAMRAŻAĆ.
W zimnych warunkach możliwa jest konieczność dłuższego podgrzewania. Również rozpoczęcie reakcji po uruchomieniu może się wydłużyć.
Masa netto: 400 g
termin przydatności 12,2018.
Wyprodukowano w Polsce
ZAPRASZAM NA POZOSTAŁE MOJE AUKCJE,
na których są dostępne inne wojskowe konserwy;
TUSZONKA, GULASZ, SŁONINA, KIEŁBASA, CHLEB WOJSKOWY, SUCHARY z KMINKIEM itp.