Mam na sprzedaż nową ,nieużywaną patelnie, garnek
SAMMI Oven cook.
Naczynie SAMMI stworzono z myślą o tych, którzy muszą ograniczyć tłuszcz i sól
w swojej diecie. Umożliwia ono w ciągu 20-30 minut , wyjątkowo łatwo, prosto
i bez wysiłku przygotować lekkostrawne , beztłuszczowe , bezsolne posiłki
odpowiednie dla wielu diet, zachowując przy tym bogaty smak i wartości
odżywcze potraw. Wyjątkowa konstrukcja naczynia, której sekretem są podwójne
ścianki łączy w sobie funkcję piekarnika, patelni, garnka i parowaru. Pozwala
to na smażenie/pieczenie / duszenie świeżych i mrożonych mięs i ryb bez tłuszczu.
Warzywa gotuje się bez wody i soli, dzięki czemu zachowują smak i aromat
Jak smażyć w naczyniu SAMMI ?
Tak samo jak na tradycyjnej patelni , tylko że bez tłuszczu. Rozgrzej przykryte naczynie przez 3-4 minuty
na dużym ogniu, włóż mięso czy rybę , przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. To wszystko.
- smażenie mięs i ryb całkowicie bez użycia tłuszczu oraz gotowanie warzyw bez wody
- podwójne ścianki i dno oddzielone warstwą powietrza
Naczynie XXI wieku
Jeśli w kuchni szukasz innowacyjnych rozwiązań a do tego musisz ograniczyć tłuszcz i sól
w swojej diecie , garnek Sammi jest propozycją dla ciebie.
- równomierne rozprowadzanie ciepła w naczyniu
- zapobiega kipieniu i przypalaniu bez mieszania
- gotowanie bez konieczności ciągłego nadzoru
- produkt przeznaczony na kuchenki ceramiczne, gazowe i elektryczne
- Nie działa na kuchenkach indukcyjnych
- nowoczesna technologia, rozwiązanie chronione ogólnoświatowym patentem
- średnica 24 cm
- pojemność 3,1 litra (mieszczą się dwie połówki kurczaka )
- wysokość 7,5 cm
- gwarancja 2 lata
Podwójne ścianki oddzielone warstwą powietrza i automatyczny regulator parowania
pozwolą ci utrzymać stabilną temperaturę podczas gotowania (160 - 180 °C).
Dzięki temu potrawy podgrzewają się równomiernie z każdej strony a garnek działa
jak piekarnik, równomiernie rozprowadzając ciepło. W garnku Sammi możesz smażyć
mięsa i ryby bez tłuszczu i gotować warzywa bez wody. Potrawy w garnku Sammi nie
kipią i nie przypalają się, a ty możesz bez obaw o kalorie i wątrobę cieszyć się smakiem chrupiących smażonych mięs i ryb .
Jeśli musisz ograniczyć tłuszcz i sól w swojej diecie to Garnek SAMMI jest dla Ciebie
Zobacz, jak proste jest przygotowywanie dań z Sammi. Twoje potrawy będą lekkostrawne
(nie musisz używać tłuszczu) i nie stracą na smaku. Garnek będzie też wytrzymały
– z zewnątrz garnek pokryty jest odpornym na zadrapania anodowanym , galwanizowanym aluminium.
Powierzchnia jest trwała, odporna na wysokie temperatury i uszkodzenia.
Wewnętrzna warstwa to nieprzywierająca powłoka nałożona na niekorodujące
anodowane aluminium. Ponieważ temperatura wewnątrz naczynia jest
utrzymywana na bezpiecznym poziomie ok. 160°C, powłoka nie jest narażona na
przegrzanie, co zwiększa jej żywotność nawet 2-3 krotnie.
Dlaczego garnek SAMMI ??? :
- podwójne ścianki i dno oddzielone warstwą powietrza.
- szklana pokrywka z uchwytem i automatycznym regulatorem parowania
- czujniki temperatury w uchwytach
- bakelitowe, nienagrzewające się uchwyty
- wytrzymała, nieprzywierająca powłoka wewnętrzna
- brak substancji szkodliwych dla zdrowia (TUV)
- równomierne rozprowadzanie ciepła w naczyniu - funkcja piekarnika
- ograniczeniu temperatury wewnątrz naczynia do ok. 160°-180°
- smażenie ryb i mięs całkowicie bez użycia tłuszczu oraz gotowanie warzyw bez wody z zachowaniem witamin
- gotowanie zamrożonego jedzenia bez rozmrażania
- zapobiega kipieniu i przypalaniu bez mieszania
- idealne naczynie dla osób będących na diecie
- łatwe mycie – bieżąca woda + płyn
- produkt przeznaczony na kuchenki ceramiczne, gazowe i elektryczne
- unikalne, innowacyjne gotowanie,
To jedyny tego typu produkt na świecie. Koreański producent opatentował
zastosowane przez siebie rozwiązania. Garnek SAMMI otrzymał specjalną
nagrodę i złoty medal za najbardziej innowacyjny produkt roku na
Wystawie Wynalazków w Genewie.