Sammi - naczynie do smażenia mięs i ryb bez tłuszczu i gotowania warzyw bez wody
TV bestseller
Już od dziś zacznij dbać o swoje zdrowie .Garnek Sammi - jedyne takie naczynie na świecie służące do smażenia mięs i ryb bez kropli tłuszczu i gotowania warzyw bez wody. Naczynie SAMMI stworzono z myślą o tych, którzy muszą ograniczyć tłuszcz i sól w swojej diecie. Umożliwia ono w ciągu 20-30 minut , wyjątkowo łatwo, prosto i bez wysiłku przygotować lekkostrawne , beztłuszczowe , bez użycia soli posiłki odpowiednie dla wielu diet, zachowując przy tym bogaty smak i wartości odżywcze potraw. Wyjątkowa konstrukcja naczynia, której sekretem są podwójne ścianki łączy w sobie funkcję piekarnika, patelni, garnka i parowaru. Pozwala to na smażenie/pieczenie / duszenie świeżych i mrożonych mięs i ryb bez tłuszczu. Warzywa gotuje się bez wody i soli, dzięki czemu zachowują smak i aromat.
Zobacz jak działa naczynie SAMMI
https://www.youtube.com/watch?v=WB6RD1D_mvk
Niezwykłe zalety garnka SAMMI
- smażenie ryb i mięs całkowicie bez użycia tłuszczu
- gotowanie świeżych i mrożonych warzyw bez wody z zachowaniem witamin
- przygotowanie posiłków z zamrożonych mięs, ryb i warzyw bez wcześniejszego rozmrażania
- idealne naczynie dla osób będących na diecie
Jak smażyć w naczyniu SAMMI ?
Tak samo jak na tradycyjnej patelni , tylko że bez tłuszczu. Rozgrzej przykryte naczynie przez 3-4 minuty na dużym ogniu, włóż mięso czy rybę przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią lub małą .
To wszystko.
Trochę technicznych informacji
- podwójne ścianki i dno oddzielone warstwą powietrza
- równomierne rozprowadzanie ciepła w naczyniu - funkcja piekarnika
- zapobiega kipieniu i przypalaniu bez mieszania
- gotowanie bez konieczności ciągłego nadzoru
- średnica 24 cm
- pojemność 3,2 litra (mieszczą się dwie połówki kurczaka )
- wysokość 8,1 cm
- szklana pokrywka z uchwytem i automatycznym regulatorem parowania
- czujniki temperatury w uchwytach
- bakelitowe, nienagrzewające się uchwyty
- wytrzymała, nieprzywierająca powłoka wewnętrzna
- brak substancji szkodliwych dla zdrowia (TUV)
- ograniczeniu temperatury wewnątrz naczynia do ok. 160°-180°
- łatwe mycie – bieżąca woda + płyn
- unikalne, innowacyjne gotowanie,
- produkt przeznaczony na kuchenki ceramiczne, gazowe i elektryczne
- nie działa na kuchenkach indukcyjnych
- nowoczesna technologia, rozwiązanie chronione ogólnoświatowym patentem
Jeśli musisz ograniczyć tłuszcz i sól w swojej diecie to garnek SAMMI jest dla Ciebie
Zobacz, jak proste jest przygotowywanie dań z Sammi. Twoje potrawy będą lekkostrawne (nie musisz używać tłuszczu) i nie stracą na smaku. Garnek będzie też wytrzymały – z zewnątrz garnek pokryty jest odpornym na zadrapania anodowanym , galwanizowanym aluminium.
Powierzchnia jest trwała, odporna na wysokie temperatury i uszkodzenia. Wewnętrzna warstwa to nieprzywierająca powłoka nałożona na niekorodujące anodowane aluminium. Ponieważ temperatura wewnątrz naczynia jest utrzymywana na bezpiecznym poziomie ok. 160°C, powłoka nie jest narażona na przegrzanie, co zwiększa jej żywotność nawet 2-3 krotnie.
To jedyny tego typu produkt na świecie. Koreański producent opatentował zastosowane przez siebie rozwiązania. Garnek SAMMI otrzymał specjalną nagrodę i złoty medal za najbardziej innowacyjny produkt roku na Wystawie Wynalazków w Genewie. Filmy instruktażowe i ponad 100 wideoprzepisów znajdziesz na naszej stronie internetowej Zapraszamy