Salvador Red Burbon
Miejsce pochodzenia: Ameryka Środkowa
Rodzaj: Mielona
Waga: 250 g
Smak: Wyrazisty smak o delikatnej kwaskowatości cytrusów
Aromat: Nuty marcepanowe
Zastosowanie: Ekspresy ciśnieniowe, ekspresy przelewowe, parzenie tradycyjne, alternatywne metody parzenia
Arabika Salvador Red Burbon uprawiana jest w rejonie Santa Anna na wysokości od 1400 m n.p.m. do 1500 n.p.m. Dzięki optymalnym warunkom klimatycznym oraz wulkanicznej glebie występującej na zboczach góry Santa Anna Salvador Red Burbon uzyskuje niezwykły smak i aromat. Kawa selekcjonowania jest ręcznie, po czym poddawana jest obróbce na mokro. Arabika charakteryzuje się owocowo – cytrusowym smakiem.
Kawa przygotowywana jest pod indywidualne zamówienie klienta w Palarni Kawy Cafe Ina w Gdyni dlatego też jest zawsze świeża i najwyższej jakości. Kawa przygotowywana pod indywidualne zamówienie nie podlega zwrotowi.