SKLEP OGRODNICZY 'ANGARDEN'
Swarzędz, ul. Zamkowa 32 (hala targowa).
SALSEFIA BIAŁA (KOZIBRÓD)
ciekawe warzywo o korzennym smaku i przyjemnym aromacie
.
Ciekawe warzywo o korzennym smaku i przyjemnym aromacie, którego częścią jadalną jest właściwie cała roślina (korzenie, pędy, kwiaty). Młode korzenie można zetrzeć i dodać do sałatki. Starsze po oczyszczeniu lepsze są do gotowania na zupę lub gulasz. Jadalne są również młode pędy, które można przyrządzić na surowo lub jak szparagi. Wykorzystuje się też kwiaty i nasiona jako dodatek do sałatek. Salsefię można zbierać od września, aż do wystąpienia pierwszych mrozów.
.
- JADALNE SĄ KORZENIE, PĘDY I KWIATY;
- CIEKAWY KORZENNY SMAK I PRZYJEMNY AROMAT;
- KORZENIE DO SAŁATEK, ZUP I NA GULASZ;
- PĘDY PRZYRZĄDZA SIĘ JAK SZPARAGI.
.
Opakowanie: 2g
Siew: III - V
Zbiór: IX - XI
Rozstawa: 30-40 x 10-20cm