Sos z zielonego pieprzu
Bogaty w smak, delikatny i kremowy sos z zielonego pieprzu idealnie nadaje się do dekorowania bogatych dań mięsnych.
Wyjątkowe do przygotowania polędwicy cielęcej z zielonym pieprzem.
Opakowanie: szklany słoiczek
Termin przydatności: 02.06.2024r.
Producent: APICOLTURA BREZZO S.R.L.. Canale, Via Enrico Serafino 3 (CN), Włochy
Składniki:
Olej z nasion słonecznika (pochodzenia UE), pasteryzowane całe jaja (pochodzenia włoskiego) 9%, gorczyca (woda, gorczyca, ocet brandy, przyprawy, karmelowy syrop cukrowy), cukier, zielony pieprz (pochodzenia UE/POZA UE) 4%, cytryna sok, biały ocet winny, sól. Konserwant: kwas sorbinowy.
Wartości odżywcze na 100g produktu:
Wartość energetyczna : 1700 kJ /406 kcal, Tłuszcz: 41,5 g w tym kwasy nasycone: 5,6 g, Węglowodany: 3,9 g, w tym cukry 0,4 g, Białko: 1,7 g, Sól:1,18 g
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym, z dala od światła.
Po otwarciu przechowywać w lodówce, szczelnie zamknięte, spożyć w ciągu 10 dni.