Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 5,09 zł
- Browin Saletra potasowa do peklowania mięsa szynek 20g na 10 kg
- 15,08 zł z dostawą
- 38,00 zł
- Saletra potasowa spożywcza do mięsa 1 Kg
- 46,99 zł z dostawą
- 49,99 zł
- 10kg Peklosól Sól Peklująca do mięs peklująca wiaderko 10 KG
- 58,98 zł z dostawą
Saletra Potasowa 20g do peklowania 10kg mięsa (4215519869)
Sprzedający Zegar4
poleca 99,60%
|
534
Opis
|
Oferujemy do sprzedaży Saletrę potasową 20g, która służy do sporządzenia zalewy solankowej oraz nastrzykiwania mięsa. Do peklowania nadaje się mięso wszystkich gatunków zwierząt rzeźnych. Najczęściej jednak pekluje się mięso wieprzowe. Peklowanie wpływa uszlachetniająco nadając mięsu odpowiedni kolor, smak i aromat. Jedno opakowanie przeznaczone jest na 10kg mięsa.
Peklowanie - proporcja na 5kg mięsa: Do 2,5l wody dodać 1 łyżeczkę mielonego pieprzu, 2 łyżeczki majeranku, 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 12 ziaren jałowca, kilka goździków, szczyptę kolendry i tymianku. Całość gotować 10 minut. Do wystudzonej zalewy dodać 10g saletry potasowej ( 1/2 opakowania), 20-40dkg soli kuchennej oraz łyżeczkę cukru. Całość dokładnie wymieszać. Nakłuwając mięso strzykawką z igłą o grubości 1mm wprowadzić 100ml zalewy w równych odstępach do wnętrza tuszy. Mięso ściśle ułożyć w odpowiednim naczyniu i zalać resztą zalewy. Mięso musi być całkowicie zanurzone w zalewie. Pelkować 7-9 dni obracając mięso co 2-3 dni. Peklowane mięso można wędzić, gotować, grillować oraz piec. W ofercie posiadamy również esencje smakowe, termometry, drożdże gorzelnicze , drożdże winiarskie oraz inne akcesoria do wyrobu wędlin i alkoholi. Przy zakupach na kilku aukcjach wszystkie zakupione artykuły wysyłamy w jednej paczce. Serwis Allegro sam wylicza koszt przesyłki.
Zakupy na moich aukcjach są w 100% bezpieczne!
Jesteśmy legalnie działającą firmą. Do każdych zakupów dołączony jest paragon lub na życzenie faktura vat. Wszystkie nasze aukcję objęte są Programem Ochrony Kupujących. Uwaga: wszystkie artykuły posiadamy w magazynie, a zamówienia do Klientów wysyłamy na bieżąco - codziennie od poniedziałku do piątku. |
|||||||||||||||||||||||||||||||
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.