Sałatka z wodorostów wakame Czuka marki Santa Bremor to unikalny produkt tradycyjnej kuchni japońskiej. Charakteryzuje się lekko słodkim smakiem. Wodorosty to doskonałe źródło witamin A, C, E, K oraz z grupy B, wykazują właściwości oczyszczające z toksyn, wzmacniają odporność oraz działają przeciwzapalnie.
Składniki: wodorosty morskie (łodygi undarii* (Undaria pinnatifida), algi morskie (Laminaria japonica)) (68%), olej słonecznikowy (C) lub olej rzepakowy (D), cukier, woda,olej sezamowy,nasiona sezamu prażone (2 %),sos sojowy(woda,soja,pszenica, sól), substancja zagęszczająca agar, ocet ryżowy, ocet, sól, wzmacniacz smaku glutaminian monosodowy, substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu; papryka chili, ekstrakt z krokoszu barwierskiego (zawiera regulator kwasowości kwas cytrynowy), ekstrakt drożdżowy.
Miejsce pochodzenia głównego składnika: obszar połowu: FAO 61, produkt akwakultury.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 602 kJ / 145 kcaI; tłuszcz 12,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g; węglowodany 7,5 g, w tym cukry 4,4 g; białko 0,93 g, sól 1,4 g.
Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów.
Masa netto: 250 g
Przechowywać w temperaturze od +2 °С do +6 °С.
*- Wyprodukowano z mrożonego surowca.
Po otwarciu przechowywać w temperaturze od +2 °С do +6 °С, spożyć w ciągu 7 dni.
Producent: SP „Santa Bremor” OOO, Katin Bor 106, Brześć, Białoruś.