SAŁATKA JAPOŃSKA Z ALG MORSKICH W ZALEWIE BIO 160 g (110 g) - PORTO MUINOS
SKŁADNIKI algi morskie* 68% (Himanthalia elongata, Undaria pinnatifida, Saccharina latissima), oliwa z oliwek extra virgin*, olej słonecznikowy*, sossojowy* [woda, soja, pszenica, sól morska, koji (Aspergillus oryzae)], sezam*, sól morska (*składniki ekologiczne). OPIS Sałatka z algami morskimi i sosem sojowym. Idealnajakodanie główne lub jak dodatek do posiłków z owoców morza, ryb i mięs. Produkt sterylizowany. 7 g produktu zawiera 150 ug jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna:571 kJ /137 kcal Tłuszcz:12,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:1,8 g Węglowodany:0,7g w tym cukry:0 g Białko:0,8 g Sól:2,0 g Jod: 2060 ug (1373%)** ** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać mięczaki, skorupiakiiryby. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać wlodówce ispożyć w ciągu 5 dni