SAŁATKA JAPOŃSKA Z ALG MORSKICH W ZALEWIE BIO 160
PORTO MUINOS (glony, agar agar)
SKŁADNIKI
algi morskie* 68% (Himanthalia elongata, Undaria pinnatifida, Saccharina latissima), oliwa z oliwek extra virgin*, olej słonecznikowy*, sos sojowy* [woda, soja, pszenica, sól morska, koji (Aspergillus oryzae)], sezam*, sól morska (*składniki ekologiczne).
OPIS
Sałatka z algami morskimi i sosem sojowym. Idealna jako danie główne lub jak dodatek do posiłków z owoców morza, ryb i mięs. Produkt sterylizowany.
7 g produktu zawiera 150 ug jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 571 kJ / 137 kcal
Tłuszcz: 12,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 0,7 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0,8 g
Sól: 2,0 g
Jod: 2060 ug (1373%)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, skorupiaki i ryby.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni
- Masa netto: 160
- Jednostka podstawowa: szt
- Termin przydatności (liczba dni): 180
- Kod CN: 12122100