SALAMI Z MANGALICY węgierskiej paprykowe pikantne firmy Szilváshús Węgry
Mangalica szalámi
Mangalica to pierwotna rasa pastwiskowej świni węgierskiej, która charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczu. Produkty z mangalicy przez fachowców uznawane są za rarytas wśród wieprzowiny. Na Węgrzech mięso i przetwory z mangalicy są delikatesem i synonimem żywności ekologicznej wysokiej jakości. Z tłuszczu można wytopić znakomity smalec, który na Węgrzech uznawany jest za dobro narodowe. Tłuszcz ten jest zdecydowanie zdrowszy. Zawiera on bowiem więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3 i składem jest bardziej zbliżony do tłuszczy roślinnych.
- Ilość: 1 szt. salami
- Masa netto: 470 gram w całości
- Termin przydatności: 20.02.2021
- Warunki przechowywania: 0 - +20°C
- Skład: wieprzowina-mangalica, słonina, marynata (sól,azotyn sodu)papryka słodka,papryka pikantna, czosnek,mielony pieprz czarny,mielony kminek,aromat wina, sól. Do wyprodukowania 100 gr salami użyto 140 gr mięsa z mangalicy.
- Energia: 524 kcal 2200 kJ tłuszcz: 45,3 g w tym nasyconych kwasów tłuszczowych: 19,2 g, węglowodany: 1,9 g, w tym cukier: <0,2 g, białko: 24,1g, sól: 3,2 g
Wszystkie produkty spożywcze przez nas oferowane są przywożone z Węgier. Przed wysyłką do klienta kroimy wędliny na bieżąco w naszym stacjonarnym sklepie.