Rosette de Lyon AOC – Salami z Lyonu 100 gr
Francuskie suche salami – Rosette de Lyon AOC
Smak: Łagodny i delikatnie charakterny.
Charakterystyka: Rosette de Lyon to kiełbasa, która cieszy się ogromną popularnością we Francji. Przysmak jest wytwarzany ze specjalnej chudej wieprzowiny, jednakże swój niebywały i charakterystyczny smak zawdzięcza nutą czosnku, wina i aromatycznych przypraw. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom francuskie salami wieprzowe jest niezwykle aromatyczne i kształtuje idealną kompozycje między przyprawami i najlepszym smakiem. Odpowiednio przygotowane mięso wieprzowe z dumą miesza się ze świeżym czosnkiem, solą morską oraz czarnym pieprzem, co doskonale podkreśla smak i wydziela niepowtarzalne nuty zapachowe. Salami z Francji cieszy się popularnością jako antipasto lub przekąska na wspólnym pikniku za miastem.