Spianata Piccante 200g plastry spożyć do 14 dni od daty pakowania Schronisko Bukowina
Salami spianata piccante – włoski rarytas w Schronisku Bukowina
Szukasz pomysłów na urozmaicenie swojego menu? Skosztuj wysokiej jakości delikatesów, które importujemy prosto ze słonecznej Italii! Salami spianta piccante to jedna z najpopularniejszych włoskich wędlin produkowana na południu tego kraju, w Kalabrii. Powstaje z chudych oraz tłustych kawałków wieprzowiny poddawanych wielokrotnemu i bardzo dokładnemu mieleniu. Dostępne w naszej ofercie salami pikantne spianata zostało wyprodukowane przez włoską firmę Schetino, możesz zatem liczyć na wyjątkowy charakter i oryginalny smak wędliny. W tej ofercie kupujesz salami krojone w dniu wysyłki i zapakowane próżniowo. Krojone na maszynie na cienkie i równe plasterki.
Czym wyróżnia się salami spianata piccante?
Jak wskazuje sama nazwa, salami spianata piccante jest pikantne w smaku, ale w sposób umiarkowany. Ostrość zawdzięcza dodatkowi włoskich papryczek pepperoni, które pobudzają apetyt, rozgrzewają i przyspieszają metabolizm. Na skutek prasowania tradycyjnymi metodami wędlina uzyskuje charakterystyczny, spłaszczony kształt, który odróżnia ją od innych włoskich salami o okrągłym przekroju. Spianata piccante to rarytas ceniony przez smakoszy z całej Europy. Uchodzi za jeden z najdoskonalszych gatunków wędlin. Idealna kompozycja składników zapewnia apetyczny zapach i niezapomniany smak. To przysmak, którego musi spróbować każdy miłośnik włoskiej kuchni. Jeżeli Ty również chcesz go skosztować, sięgnij po wysokiej jakości produkt ze Schroniska Bukowina!
Do jakich potraw wykorzystasz salami dojrzewające?
Pikantne salami spianata to przysmak o bardzo szerokim zastosowaniu. Sprawdzi się w roli samodzielnej przekąski, a także jako dodatek do obfitszych posiłków. Plastry włoskiej wędliny położysz m.in. na kanapkach, tostach czy grzankach, a także wszelkiego rodzaju zapiekankach. Salami spianata piccante to również doskonały składnik na tradycyjną włoską pizzę z prawdziwego zdarzenia. Poza tym możesz serwować je jako zakąskę wraz z gatunkowymi serami i innymi wędlinami. Najlepiej smakuje w połączeniu z klasycznymi elementami włoskiego menu, np. winem, oregano i oliwkami.
W tej ofercie kupujesz 200 gramów Spianata Piccante w plasterkach. Produkt świeżo krojony w dniu wysyłki, pakowany próżniowo. Salami zachowuje świeżość przez 2 tygodnie od wysyłki. Jeśli potrzebujesz salami w jednym kawałku, zgłoś nam to w komentarzu. Cały blok waży 3 kilogramy.
Składniki: Spianata piccante Masa netto: 200g Kraj pochodzenia: Polska Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych Data ważności: